Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ak Parti Yeşilova Belediye Başkan Adayı Kürlek’ten Ova Hayvancılık Entegre projesi

AK Parti Yeşilova Belediye

AK Parti Yeşilova Belediye Başkan Adayı Şeref Kürlek’ten dikkat çeken açıklama,  kasabanın temel geçim kaynağı olan hayvancılığı geliştirmek amacıyla “Ova Hayvancılık Entegre” projesini hayata geçireceklerini belirtti. Kürlek, proje ile beldeyi Aksaray’ın cazibe merkezi yapmayı hedeflediğini belirtti ve ayrıca “Modern Organize Hayvancılık Bölgesi” kuracaklarını ifade etti.

Tarıma dayalı ihtisas hayvancılık organize sanayi bölgesinin kurulması için Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan ön görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten Kürlek, Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait bin dekarlık taşınmaz üzerinde ilk etapta 50 başlık süt, 150 başlık besi işletmeleri olmak üzere entegre bir yapı kuracaklarını açıkladı.

Kürlek, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  “Besi işletmeleri olmak üzere entegre olarak Süt Besi işletmeleri için ilk öncelikli yerleşik kasabalı hemşehrilerimiz olmak üzere proje ekibimiz taslak proje çalışması yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde proje hakkında detaylı bilgi vermek için büyükbaş hayvancılık yapan kasabalı üreticilerimize bilgi alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelerek istişare toplantısı yapacağız.” şeklinde konuştu.

Açıklamanın sonunda, projenin hayırlı olmasını dileyen Şeref Kürlek, üreten belediyecilik anlayışını benimseyerek Yeşilova’nın daha güzel bir geleceğe doğru ilerlemesini sağlamak için çalışacaklarını vurguladı.

Haber: Fatma Altınok