Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Kadın Kolları teşkilatı aşure ikramında bulundu

Aksaray AK Parti Kadın

Aksaray AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat önderliğinde Aksaray halkına Aşure günü nedeniyle Aşure ikram edildi.

15 Temmuz Milli İrade meydanın da gerçekleşen aşure ikramı etkinliğine; Aksaray AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, yönetim kurulu üyeleri ve Yeniden Refah Partisi Aksaray İl Başkanı Serkan Şimşek katılım gösterdi.

Muharrem ayının 10. Gününde kutlanılan, bolluk ve bereket olarak ifade edilen bu özel ve anlamlı günde Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat önderliğinde aşure ikramı gerçekleşti. Tüm Aksaray halkının davetli olduğu programda Aksaraylı vatandaşlar tarafından takdir edildi.

Sevgi, kardeşlik, paylaşmak olarak nitelendirilen aşure gününde sevgi ve paylaşmanın önemi amacıyla 15 Temmuz Milli İrade meydanında gerçekleşen aşure ikramında paylaşmanın önemi yansıtıldı.

Aşure gününe yönelik açılış konuşması yapan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat; “Bugün kadın kollarımızın geleneksel aşuresi var. Dağıtım yapacağız halkımıza. Aşuremiz hatimlerle okunmuş, duaları var. Arkadaşların hepsi hatimlerini indi. İhlas hatimleri, duaları okundu. Milletimizin ve tüm İslam aleminin aşure gününü tebrik ediyorum. Bu mübarek günün tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Kerbela’da şahadete yürüyen Hz. Hüseyin ve ehlibeytini rahmetle anıyorum. Yiyenlere afiyet olsun. Allah devletimizin, milletimizin birliğini, dirliğini bozmasın. Kadın kolları her yıl geleneksel aşuresini yapıyor, bu sene de yaptı. İnşallah biraz sonra dualarla açılışı yapıp, ikramlarda bulunacağız” şeklinde konuştu.

Ülkeye ve insana manevi huzur ve bolluk getirmesi sebebiyle kutlanan Aşure günüde Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferhan Polat, AK Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, İl Başkanı Hamza Aktürk kendi elleriyle Aksaraylı vatandaşlara aşure ikram etti.

Aşure ikramı etkinliğinde konuşma yapan Hüseyin Altınsoy, “Muharrem ayı birlik ve beraberliğin temsil edildiği bir ay tabi ki her Kerbela’da Hz. Hüseyin şehit edildiği bir ay hem hüzünlüyüz hem de muharrem ayını muharrem ayı olarak kutlamak niyetindeyiz. Bu vesileyle çeşitli kurumlarımız bu meydanda aşure dağıtım töreninde bulundular valiliğimiz, belediyemiz biz de teşkilatlar olarak kadın kollarımızın öncülüğünde aşure dağıtım töreni yapalım dedik. Ferhan Başkanımı bizi de davet etti sağ olsun geldik burada yoğun bir kalabalık var yoğun bir teveccüh var ben bütün Aksaraylı hemşehrilerime teşekkür ediyorum afiyet olsun diyorum. Tabi ki ülke olarak dünya olarak gerçekten birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğumuz günlerden geçiyoruz. Rabbimde inşallah bu vesileyle aşure ayı, dini bayramlarımız, milli bayramlarımızla beraber inşallah birlik ve beraberliğimize vesile olur diye düşünüyoruz. Ben emeği geçen Kadın Kolları Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Haber Fatma Altınok