Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti ile kadın vekilllerin sayısı arttı

AK PARTİ 3. SIRA

AK PARTİ 3. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI SEVİNÇ KASAL:

Aksaray’da kadın milletvekili adayı bekleniyor

1935’te ilk defa Meclis’te yüzde 4,1 oranında kadınlar varken, 2002’de AK Parti ilk iktidar olduğunda bu oran yalnızca yüzde 4,2 idi. En son seçimlerde kadınların temsil oranı AK Parti açısından yüzde 17,4’e geldi. Kadınların Meclis’te ki sayısının yükselmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara olan saygısının bir göstergesi olduğunu dile getiren AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Sevinç Kasal, “Aksaray’da mutlaka her yıl bir kadın milletvekili adayı oluyor. Artık beklentide oluştu. Kadın aday bekleniyor. Bu konuda hem Cumhurbaşkanımıza hem de Aksaray halkımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

AK Parti iktidarı ile birlikte kadınların Meclis’te yer alma oranı büyük bir artış gösterdi. Kadınların Meclis’te yer almasının çok önemli olduğuna vurgu yapan AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Sevinç Kasal, “AK Parti ile birlikte Meclis’te kadın milletvekili sayısının bu denli yükselmesi Cumhurbaşkanımızın kadınlara olan saygısının bir göstergesidir. Cumhuriyet ve demokrasi ile birlikte kadınımıza seçilme hakkı verilmesinden sonra kadınlarımızın Meclis’te yer almasının belki en doruk noktada olduğu günleri yaşıyoruz. İnşallah bu seçimde de o oranın daha da yükseleceğini göreceğiz. Hem işgücü açısından hem de toplumsal, sosyal vazife anlamında hanımların ehemmiyetini inkâr etmek akla zarar olur.” dedi.

“KADININ DEĞDİĞİ HER YER DAHA DA GÜZELLEŞECEK”

Kadınların siyasette yer almasının gurur verici olduğuna dikkat çeken Sevinç Kasal, “Toplumu doğrudan, yetiştiren kadınlardır. Topluma her türlü meslekten evlat kazandıran, gelecek kazandıran hanımlarımızın siyasette de yer alması çok önemlidir. Kadının değdiği her yer daha da güzelleşecek diye düşünüyorum. Nasıl kadın evin süsüdür inşallah toplumun sosyal hayatında zenginliğidir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“AKSARAY KADINLARININ SİYASETTE OLMASININ ÖNEMİNİN FARKINDA”

Aksaray’da ilk defa İlknur İnceöz ile birlikte kadın vekillerin listede yer alması sürecinin başladığına dikkat çeken Sevinç Kasal, “Artık kadın milletvekili adayı olması konusunda alışkanlık oluştu ve adaylardan birinin kadın olması bekleniyor. Aksaray’ın 4 milletvekili var. Türkiye ortalamasında 4 vekil az olmasına rağmen onların içerisinde bir kadın olması Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Kadınlara verdiği değerin en güzel göstergesidir diye düşünüyorum. Aksaray halkına da teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir kabul gerçekten var. Hiçbir zaman neden bir kadın oldu demiyorlar. Kadınların siyasette olmasının ehemmiyetinin farkındalar.” dedi.

Haber: Fatma ALTIINOK