Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK PARTİ ECDAT YADİGARINA SAHİP ÇIKTI

aksaray’da 7 vakıf eserininözüne,

aksaray’da 7 vakıf eserininözüne, ruhuna ve kullanım amacına uygun şekilde restore edildiğini belirten akparti aksaray İl başkan hüseyin altınsoy, vakıflar genel müdürlüğü aracılığıylarestorasyon ve onarım işi için 9,1 milyon tl harcandığını bildirdi.

ak parti döneminde özellikleecdat yadigarına sahip çıkıldığını aktaran başkan altınsoy, “hayrun nas menyenfeun nas ilkesini kendilerine şiar edinerek bu yolda gayret eden, insanlarınen hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır emrine uyarak vakıf kuran, hayıryapan, geride insanlığa faydalı eserler bırakan vakıf sahiplerinin eserlerinesahip çıkmak zorundayız” açıklamasında bulundu.

 vakıf kurmak, eser inşa etmek, bunlar kadaryaşatmak, gelecek nesillere en güzel şekilde teslim etmeninde önemli olduğunukaydeden altınsoy, “İlk vakıf sahibinin, biz kullanıcılar üzerinde hakkıvardır. her vakfiye aynı zamanda bizlere tevdi edilmiş bir emanettir. emanetesahip çıkmak ise bizim inancımızın, itikadımızın bir gereğidir. bu açıdanhepimizin vakıf eserlerine ihtimam göstermesi, onları koruması ve elbette vakıfsenetlerine mütenasip bir şekilde kullanması şarttır” diye konuştu.

ak parti iktidarı ile vakıf eserlerine değer verildiğiniyapılan icraatlarla açıklayan altınsoy, “Ülke genelinde 2002 yılından önceki 10yıllık dönemde sadece 46 kültür varlığının restorasyon veya onarımı yapılırken,son 16 yılda 5 bin 60 tane kültür varlığının restorasyon ve tamirini yapıldı.bu rakam önceki döneme göre tam 110 katlık bir artışa tekabül ediyor. 2003-2016yılları arasında aksaray’da ise vakıflar genel müdürlüğü aracılığıyla 7 eserarasında camiler, türbeler, han, hamamlar yanında kiliseler özüne, ruhuna vekullanım amacına uygun şekilde restorasyon ve onarım işi için 9,1 milyon tlharcandı. bu çalışmalar eserlere önem ve değer verdiğimizi ortaya koyuyor”dedi. 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya’nın Karapınar ilçesinde buğday ekili
Sıradaki Haber Buğday ekili 50 dekar tarla yandı