Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AİLELERİ OKUL TELAŞI SARDI

17 eylül pazartesibaşlayacak olan

17 eylül pazartesibaşlayacak olan 2018-2019 eğitim öğretim yılı içinaileler okul alışverişi için sıraya girdi, esnafın yüzü gülmeye başladı.

aksaray’da yenieğitim-öğretim yılına sayılı günler kala okul alışverişi telaşı yaşanmayabaşladı.yaz tatilinin ardından aileler, 17 eylül pazartesi günübaşlayacak yeni 2018-2019 eğitim öğretim yılı öncesi, çocuklarını yanlarınaalarak çarşı pazar gezmeye başladı. kimisi ilk kez okula başlayacak çocuğu içinçanta seçerken, kimisi de kıyafet ve kırtasiye ihtiyaçları için çarşıya çıktı.bazı mağaza ve kırtasiyede ise vatandaşlar sıraya girdi.yaşanan hareketlilikise hazırlık yapan esnafın yüzünü güldürdü.
velilerin son günler yığıldığını belirten esnaf,”Şuan bir yoğunluk var. Ürünlerimiz hem kaliteli hem de uygun. İlkokulkıyafetleri 100-150 tl arası iken lise kıyafetleri ise 150-200 tl arasıdeğişiyor. geçen seneye göre kıyafetlerde fark var ama bizde yok. biz geçenseneki fiyattan veriyoruz ve müşterilerimiz memnun kalıyor” dedi.
oğlunun 2’üncü sınıfa geçtiğini ve onun içinalışveriş yaptığını dile getiren veli avni kuru ise,”bu sene fiyatlarbiraz daha pahalı. bu yeni eğitim öğretim yılının da tüm ülkemize hayırlıolmasını diliyorum. oğlum 2. sınıfa geçti ona tişört ve pantolon aldık. kızımada gömlek aldık. Çorap ta alıp alışverişimizi tamamlayacağız” şeklindekonuştu.
okulların açılmasına az bir süre kalan yoğun birtempoya girdiklerini vurgulayan kırtasiyeciler ise öğrencilerin yoğun şekildealışveriş yaptığını ve hizmet vermeye çalıştıklarını ifade etti.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Uluslararası Çalışma Örtüğü (ILO) Birleşmiş
Sıradaki Haber Dünya Çapında 160 Milyon Çocuk İşçi: Krizin Boyutları Açıklandı!