Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aile ve Gençlik Fonu yürürlüğe girdi; Karar Resmi Gazete’de yayınlandı

Aile ve Gençlik Fonu

Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete’de yayınlan karar ile resmen kuruldu. Aile ve Gençlik Fonu ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile şartları belli oldu.
Aile ve Gençlik Fonu düzenlemesine yönelik yeni evlenecek gençlere 150 bin TL tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Düzenlemenin pilot uygulaması 6 Şubat depreminde etkilenen illerde başlayacak.
Yeni evlenecek gençlere maddi destek sağlamak adına hükümet tarafından alınan karar ile birlikte 2 yıl geç ödemeli 150 bin TL’lik kredi verilmesi yayınlanan karar ile uygulanacak. Aile ve Gençlik Fonu’nun pilot uygulaması depremden etkilenene illerde uygulanmaya başlanacak.
Aile ve Gençlik Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısından olmak üzere toplamda beş kişiden oluşturulacak.
Fonu uygulayacak Bakan yardımcıları Bakanlıklar tarafından görevlendirilerek kurul kararları oy çoğunluğuyla alınacak. Fon yönetim kurulu tarafından yürütülerek, kaynak aktarımı, yapılacak projeler ve harcama programını belirleyebilecek. Fonun sekretarya hizmetler Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek.
Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yeni evlenecek gençlere 150 bin liralık faiz kredi 2 yıl geri ödemesiz olup 4 yılda geri ödeme şartıyla verilecek.
Haber: Fatma Altınok