Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AİLE HEKİMLERİ AKSARAY’DA TOPLANDI

aile hekimleri dernekleri federasyonu

aile hekimleri dernekleri federasyonu (ahef) ve türkiyeenfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanlık derneği (türkiyeekmud) arasında yapılan iş birliği kapsamında ‘erişkin bağışıklıma’toplantısında aile hekimleri aksaray’da bir araya geldi. 

bir otelde düzenlenen toplantıda açıklamada bulunankaradeniz teknik Üniversitesi (ktÜ) tıp fakültesi enfeksiyon hastalıklarıanabilim dalı başkanı prof. dr. İftihar köksal, “türkiye’de çocuk aşılamasındadünyaya örnek olan yüzde doksanların üzerinde ki bağışıklıma oranlarıerişkinlerde başarılırsa bu konuda da dünyaya örnek oluruz. tıp bildiniz gibiher gün gelişiyor. enfeksiyon hastalıkları da her gün değişiyor. mikroplar daçok akıllı her gün yeni bir kılıkta karşımıza çıkıyorlar. bir hastalıktankorunma tedavi etmekten çok daha kolay. bunu hepiniz çok yakından biliyorsunuz.bu nedenle biz aşılamayı çocuklarda değil erişkinlerde olduğu yere gelmesi içinbu işin gönüllü neferleri olarak inşallah bu işin türkiye’de istediğimiz yeregetirmekte en büyük hedefimiz. biz şu anda 30 dernek ve sağlık bakanlığı ilebirlikte çalışıyoruz.” diye ifade etti.

“birliktesöylemenin gücü çok daha büyük oluyor”

ahef yönetim kurulu başkanı Şenol atakan basamaklarınbağımsız olmadığını vurgulayarak; “basamaklar bağımsız değildir. birinci,ikinci ve üçüncü basamak olarak sorunları ne kadar birlikte söylersek o kadariyi olacağını bu toplantılarla ispatlamaya başladık. birlikte söylemenin gücüçok daha büyük oluyor. erişkin aşılama dediğimiz ülkenin en büyük sağlıkkriterlerinden biri de ortalama ömür diyoruz. bununla alakalı tedbiralmalıyız.” dedi.

birinci basamaksağlık hizmetlerinin en önemli bölümünü oluşturmaktadır

stk’ların en önemli görevinin sistemin aksayan yönleriniortaya çıkararak ilişkilerin daha sağlam zeminlere oturmasını ve sağlıklıçalışmalara öncülük etmesinin sağlamak olduğunun altını çizen dr. nihanbaşaran; “birinci basamak sağlık hizmetlerinin en önemli bölümünüoluşturmaktadır. bakılan hasta sayısı, koruyucu hekimlik uygulaması ve hastanınsağlık hizmetleri içinde doğru yönlendirilmesi sayesinde ciddi olarak ülkemizinkaynak kaybını önler. birinci basamakta koruyucu hekimlik uygulamaları ile insanlarınsağlıklarının daha kötüye gitmesi önlenerek, toplam sağlık gereksinimi yüzdeyüzden fazla oranla azaltılmaktadır. dünya sağlım örgütü verilerine göreülkemizde üç doz hepatit b aşısı uygulanan bebek oranı yüzde 96’dır. difteri,boğma ve tetanoz aşıları içinde bu durum geçerlidir. yaşam boyu aşılama bizimen kıymetli işimizdir.” şeklinde konuştu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi, şehirdeki yemek kültürünü
Sıradaki Haber Somuncu Baba Sofrası’nda İnançla Pişen Yemekler Şehri Sarıyor!