Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ahilik,Türk kültürünün bir parçası değil, aynı zamanda milli bir değerdir

Ahilik Aksaray Ahiler gününü

Ahilik Aksaray Ahiler gününü coşkuyla kutladı. Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın önemli açıklamaları;

Türkiye, bugün milli birlik ve dayanışmanın sembolü olan Ahiler Günü’nü coşkuyla kutladı. Ahilik geleneği, Türk kültürünün önemli bir parçası olarak kabul edilirken, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, bu özel günde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Kaşlı, yaptığı açıklamada Ahilik’in Türk milletinin birlik ve beraberlik anlayışını temsil eden köklü bir kurum olduğunu vurgulayarak, “Ahilik, sadece Türk kültürünün bir parçası değil, aynı zamanda milli bir değerdir.” dedi.

Ahilik geleneğinin iş dünyasında ve toplumsal hayatta önemli bir role sahip olduğunu belirten Kaşlı, Ahilerin dürüstlük, adalet ve dayanışma ilkesini benimseyerek işlerini kalite, dürüstlük ve insan onuruna saygı ilkeleriyle yürüttüklerini ifade etti. Bu değerlerin günümüz iş dünyasında hala geçerli olduğunu vurguladı.

Ayrıca Ahilerin, farklı mesleklerden gelen insanları bir araya getirip ortak değerler etrafında birleştirdiğini ve bu birliğin Türk milletinin gücünü artırdığını belirten Kaşlı, “Anadolu’nun vatanlaşmasında ahiliğin payı çok büyüktür.” dedi.

Aksaray’ın Ahilik geleneği açısından tarihsel bir öneme sahip olduğunu ve bu geleneğin hala yaşatıldığını vurgulayan Milletvekili Kaşlı, Ahilik mirasını gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti.

Ahiler Günü, milli birlik ve beraberliği pekiştiren bir anlam taşıdığı gibi, milli ahlak, milli şuur ve milli kimlik konusunda da yeri dolmaz hizmetler sunan Hacı Bektaş Veli’nin Ahiliğin duası ve irşat makamı olduğunu hatırlatan Kaşlı, Ahilik geleneğini gelecek kuşaklara taşımanın önemine vurgu yaptı.

Türkiye genelinde Ahiler Günü, bu önemli değerleri geleceğe taşımanın bir vesilesi olarak kutlanırken, Aksaraylılar olarak Ahilik geleneğinden ilham alarak milli birlik ve beraberliği daha da güçlendirmenin hedeflendiği belirtildi. Haber; Fatma Altınok