ahiler kalkınma ajansı aylık olağan yönetim kurulutoplantısı 07 eylül 2018 cuma günü kırşehir valiliği toplantı salonu’ndayapıldı.
ahiler kalkınma ajansı yönetim kurulu başkanı ve kırşehirvalisi İbrahim akın başkanlığındaki toplantı aksaray, kırıkkale, kırşehir,nevşehir ve niğde illeri valilerinin yanı sıra belediye başkanları, İl genelmeclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları ve ahiler kalkınmaajansı genel sekreter vekili bekir varol’un katılımıyla gerçekleştirildi.
ahiler kalkınma ajansı yönetim kurulu başkanı ve kırşehirvalisi İbrahim akın toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“değerli yönetim kurulu Üyelerimiz, değerli basınmensupları, ahiler kalkınma ajansı’nın eylül ayı yönetim kurulu toplantısı’nahoş geldiniz.
toplantımız, bir önceki yönetim kurulu toplantısı’ndaalınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesiyle başlayacaktır.
geçtiğimiz ay içerisinde öne çıkan çalışmalardan biri;2017 yılı mali destek programları kapsamında sözleşme imzalama süreçlerinintamamlanması oldu. feragat edilen projelerin yerlerine yedek listelerdekiprojeler sözleşme imzalamaya davet edildi ve bütün bölge illerinde projeuygulama eğitimleri düzenlendi.
yine geçen bir aylık süreçte, 2018 yılı ara faaliyetraporu, 2019 yılı Çalışma programı taslağı, 2018 – 2020 kurumsallaşma stratejikplanının hazırlanması gibi çalışmalar gerçekleştirildi.
ayrıca, fizibilite desteği kapsamında başvurusu yapılanprojelerin ve teknik destek kapsamında başvurusu yapılan 43 projeni önincelemesi ile mali ve teknik değerlendirmesi tamamlandı.
Öte yandan, program sonrası değerlendirme ve etki analiziÇalışmaları kapsamında 2010, 2011, 2012 ve 2014 yıllarında yürütülen malidestek programlarının etkilerini ölçmek amacıyla etki analizi çalışmalarınadevam edildi.
bu çalışmalara ek olarak; 2012 yılında uygulanan malidestek programları kapsamında, başarılı projelerin tanıtımını yapmak amacıyla“2012 yılı mali destek programları başarılı projeler kataloğu” hazırlandı.
ayrıca, 108 adet kurum ve kuruluşa başta ajans, kosgeb vesanayi ve teknoloji bakanlığı destekleri olmak üzere devlet desteklerihususunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti verildi.
bugünkü toplantının gündem maddeleri arasında ise; 2018yılı ajans ara faaliyet raporunun yönetim kuruluna sunulması, 2019 yılı Çalışmaprogramı ve bütçesinin onaylanması ve toplu İş sözleşmesi görüşmeleri hakkındabilgi sunulması gibi maddeler yer almaktadır.
toplantımız diğer konuların görüşmesiyle sona erecektir”.
haber merkezi

