Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ağır, köylerimizde o yok bu yok, kente göç var

İYİ Parti Aksaray İl

İYİ Parti Aksaray İl Genel Meclis Üyesi adayları Yenigün Gazetesini ziyaret etti. Yenigün Gazetesi Sorumlusu Yaşar Karatay ile bir araya gelen İl Genel Meclis üyesi adayları Ömer Faruk Ağır, Yusuf Ergün, Mehmet Ali Öztürk, Gülden Mutlu, Mehmet Göktaş, Hasan Yıldız, Serhat Soysal, İl Genel Meclis üyesi adayları olarak Aksaray’ın köylerine yapılması gerekenler üzerine açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Aksaray İl Genel Meclis Üyesi adayı olan Ömer Faruk Ağır yaptığı açıklamasında köylerin ulaşım, arsa, eğitim ve istihdam sorunlarına değinerek, köylere yeterince önem verilmediğine vurgu yaptı.

“Aksaray’da Köylere, Mahallelere Ve Kasabalara Yeterli Önem Verilmemiş”

İl Genel Meclis Üyesi adayı Ömer Faruk Ağır; “Gelecek dönemde Aksaray’da İYİ Parti İl Genel Meclislerinde il genel meclisi olarak kendimizi çoğunlukla temsil etmeyi, çalışmalarımız nezdinde görüyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Gördüğümüzü şudur ki köyleri geziyoruz. İl genel meclisinin birinci görevi nedir köyler kasabalar, yatırımlar konusunda ama gördük ki yirmi beş yılın tamamından Aksaray’da köylere, mahallelere ve kasabalara yeteri önem verilmemiş. Mezra halinde köylerimiz var. Kasabalardan köye düşmüşler köylükten mezraya düşmüşler. Gittiğimiz gördüğümüz zaman içler acısı bir köylerdeki vatandaşlarımız görüyoruz. İçler acısı derken vatandaşlarımız değil oradaki yatırımların yapılmaması, kanalizasyonlar yok. Doğru düzgün sular yok” dedi.

Milenyum çağında köylerde yaşanan ulaşım sorununa değinen Ağır; “Yirmi birinci yüzyılda en büyük sıkıntılarımızdan birisi ulaşım sıkıntısıdır. Yirmi birinci yüzyılda, milenyum çağında ulaşım sorunu nedir. Uzaya çıkıyoruz diyoruz ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz.  Örnek vermek gerekirse Akçakent köyüne gittik dün arkadaşlara bir dokunduk bin ah işittik. Sabah altıda benim çocuğumu okul için servise götürüyorlar diyorlar. Sabah 6’da çocuğu nasıl göndereyim diyor.  Bunun için Milli Eğitime gittim şikayetçi olduk burada gelen servis üç defa farklı yerlere servis yapmalarından dolayı erken almak zorundaymış niye orası özel olduğundan dolayı onları saatinde götürmek lazım burası devlet olduğundan dolayı iki saat önceden 8 yaşındaki 10 yaşındaki çocukları okulun kapısında bekletmek ne demek. Bu sahipsizlik demektir. Köylerimiz sahipsiz, vatandaşlarımız sahipsiz” şeklinde konuştu.

“Köylerdeki İnsanlarımızı Kendi Haline Bırakılmış”

Yaşanabilir köyler oluşturarak insanları köylere teşvik etmek lazım diyen Ağır; “Biz ne istiyoruz. Özel idare olarak, il genel meclis olarak köylerimize sahip çıkalım.  Şöyle bir sistem gelmesi lazım köylerin yaşatılabilir bir köy olması lazım. Kentlere insanları toplamaktansa köylerde sosyal imkânlarını, yaşanabilir köyler oluşturarak insanları köylere teşvik etmek lazım. Arsa sorunları var, evlenecek 18 yaşındaki çocuğa babası ev yaptıracak arsa bulamıyor. Ben şehre mecbur gönderiyorum şehir bir de ev 3 milyon TL diyor. Ben burada arsa alırsam,  imece usulüyle kendi evimizi yaparız diyorlar. Milenyum çağında barınma diye bir sorun olmaması lazım. Bunun devlet desteğiyle kiranın ödenmesi lazım.   Köylerdeki insanlarımızı kendi haline bırakılmış, yokluğa bırakılmış. mera soruna var, köydeki insanların sosyal imkânları yerinde olsun istiyoruz” dedi.

“Bizim Sosyal Devlet Olmamızın Birinci Önceliği Köylümüzden Geçer”

Ağır konuşmasının devamında; “Köyden kente göç olmasın öyle bir çalışma yapmamız lazım ki il meclisi olarak koltuğunda oturan değil,  ay da bir toplantı yapan değil yılda iki defa köylerin  dertlerini not alabilecek. Köylülerin sıkıntılarını dile getirebilecek. Köylülerin yol çalışmaları, kanalizasyon çalışmaları sosyal bir köycülük yaşatamıyoruz bu millete. Bizim sosyal devlet olmamızın birinci önceliği köylümüzden geçer. Çünkü sorunu yerinde çözmek lazım sorun buralara kadar getirip biriktirmek lazım biz bunun bilincindeyiz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. İyi Parti olarak il genel meclisini inşallah yeterli olarak ağırlıkta aldığımız zaman büyüyen köylülerimiz, kasabalılarımız yerinde vatandaşlarımıza istihdamda sağlayacağız, istihdamda, eğitimde ve yol çalışmaları da sağlayacağız. Köylerimiz ve kasabalarımız yaşanabilir bir hale getireceğiz. “ şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haber: Fatma Altınok