Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AĞAÇÖREN CAMİLİ GÖLETİ KAPALI SİSTEM SULAMA TESİSİ TAMAMLANDI

aksaray İl Özel İdaresi

aksaray İl Özel İdaresi plan proje yatırım İnşaatmüdürlüğü ekipleri tarafından ağaçören camili göleti kapalı sistem sulamatesisi tamamlandı.

aksaray valisi ali manti konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

“mülga köy hizmetleri müdürlüğü tarafından 2005 yılındayapılarak işletmeye alınan pompajlı sulama sistemi ile hizmet veren camiligöletinin cazibeli kapalı sistem olarak ve yörede yürütülen arazi toplulaştırmaçalışmasına uygun olarak şebekesini yenilemek üzere 27.06.2018 tarihinde  ihalesi idaremizcegerçekleştirilmiş,19.07.2018 tarihinde sözleşmesi imzalanarak inşaatınabaşlanılmış ve  04.12.2018 tarihindeinşaatı tamamlanarak hizmete açılmıştır. sulama sahası 2.020 dekar, İhalebedeli  2.673.979,20 tl (kdv dahil),boruhattı uzunluğu 13.755 mt (muhtelif çapta pe 100 boru)’dir” dedi.

valİ alİ manti son olarak ; “projenin hayata geçirilmesiile; mevcut göletin sulama sahası sol sahile hizmet verecek şekilde cazibeli,toplulaştırma parsellerine uygun olarak ve enerji masrafı olmaksızın yenidenbelirlenmiş, mevcut suyun daha ekonomik kullanımı sağlanmış, bitki desenindeçeşitlilik arttırılarak yöre çiftçisinin gelir seviyesi yükseltilmiş olacaktır”dedi.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray'da otomobil ile çarpışan motosikletin
Sıradaki Haber Aksaray’da acı olay; motosikletin sürücüsü öldü, eşi ağır yaralandı!