Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ağaçören Belediyesi nüfus çalışmaları seferberliği kapsamında Ankara’daki  Ağaçörenli vatandaşlarla buluştu  

Ağaçören Belediye Başkanı Kemal

Ağaçören Belediye Başkanı Kemal Salman önderliğinde Ankara’da Ağaçörenli vatandaşlarla buluşma gerçekleşti.  Ağaçören Belediyesi tarafından Ankara’da gerçekleştirilen buluşmada, Ağaçörenli vatandaşlarla bir araya gelinerek nüfus çalışmaları için seferberlik başlatıldı.

Ağaçören Belediye Başkanı Kemal Salman’ın önderliğinde Ağaçören heyeti Ankara’daki Ağaçörenli vatandaşlarla buluşup onların istek, talep ve ihtiyaçları konusunda görüşmeler yapıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti geçmiş dönem İl Genel Meclis Üyesi Ercan Yeşilöz, “İlçemiz nüfusunun 31 Aralık 2024 tarihinden önce 10 bin ve üzerine çıkarılması adına çalışmalarımızı başlattık. Değerli Ağaçörenli hemşehrilerimiz, gerek yurt içi gerekse yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ilçemize dönmesini, ikametlerini ilçemize almalarını ve burada yaşamasını sağlamak için Ağaçören Belediyesi olarak gerekli yardımları yapacağız. Belediye Başkanımız, ilçemize gelen vatandaşlarımızı misafir ederek ihtiyaçlarına cevap verileceğini taahhüt etti.” dedi.

Ercan Yeşilöz açıklamasının devamında, “Değerli kardeşlerim, maalesef birlik, beraberlik ve ortak akıl ile hareket etmezsek üzülerek beyan ediyorum; hükümetimizin tasarruf tedbirleri kapsamında ilçemizde bulunan devlet kurumlarımız 2027 yılına kadar boşaltılacak ve Ortaköy ilçesinde merkezi hizmet anlayışı ile Ağaçören ilçeliğimiz bir gün sabah kalktığımızda bir kararla beldeliğe dönecek. 30 köyü ile en büyük ilçe sınırlarına sahip ilçeliğimizi kaybedeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Yeşilöz, “İlçemizin hizmetlerinden en uzaktaki köyde yaşayan Mehmet amca da, ilçe merkezinde kalan Ayşe teyze de yararlanıyor. Dünya üzerinde yaşayan 50 bin nüfusa kayıtlı Ağaçörenli hemşehrilerimiz var ve ilçe merkezimize ikametgâhlarını almalarını önemle rica ediyoruz. Hepimiz taşın altına elimizi koyup, yıl sonuna kadar nüfusu 10 binin üzerine çıkarmalıyız. Lütfen duyarlı davranalım, ilçemizde bir ay da olsa yaşasa ikametini ilçemize alsın. Yoksa ilçemizi zor, meşakkatli ve üzücü günler bekliyor. Ağaçören Belediyemiz, maddi ve manevi bütün desteği vatandaşlarımıza vermeye hazır; yeter ki sizler üzerinize düşeni yapıp ikameti ilçeye aldırın. İlçelik ve geleceğimiz için duyarlı davranacağınıza bütün kalbimle inanıyorum.” Şeklinde konuşmasını tamamladı.

Fatma Altınok