Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

afet ve acil durum

afet ve acil durum koordinasyon kurulu ve afet müdahaleplanı koordinatör İl müdürleri toplantısı vali ali mantı başkanlığındagerçekleştirildi.

valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda aksarayafet planı değerlendirilerek plan dâhilinde kamu kurumlarının görev vesorumlulukları ile plan güncellemeleri görüşüldü.

afet ve acil durum İl müdürü cezmi türkmen aksaray afetplanı hakkında sunum yaparak plan amaç ve kapsamı ve sorumluluklar hakkındabilgi verdi.  türkmen, aksaray afet planıkapsamında görevli kamu kurumları ile hizmet gruplarının oluşturulduğunu olasıbir afet durumunda afet olay türüne göre müdahale ekiplerinin her an görevehazır olduğunu söyledi.

aksaray valisi ali mantı türkiye’nin coğrafi konumu vedeprem kuşağında bulunması nedeniyle olası afetler karşısında tedbirlerin enüst seviyede alınması için önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi.

afet ve acil durum yönetimi başkanlığınca son yıllardaçok ciddi çalışmalar ortaya konulduğunu kaydeden vali ali mantı, yerel düzeydede iller olarak bu konuda kurum ve kuruluşların sahip olduğu personel ve araçgereçlerin koordinasyon içerisinde kullanılması, doğal afet olduğu zaman nasılhareket edilmesi noktasında planların hazırlandığını söyledi.

hazırlanan planların uygulamada da başarılı olması içingörevli her kurumun ve personelin bu konuda hassas olması gerektiğini ifadeeden vali ali mantı, yasa ve devletin verdiği görevlerin en iyi şekilde yerinegetirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

aksaray afet planı doğrultusunda yapılan hazırlıklarınsürekli güncel tutulmasını herhangi bir aksamaya meydan verilmemesini isteyenvali ali mantı kurum amirlerinin bu çalışmalarda sorumlu olduklarını kaydetti.

toplantıya vali yardımcısı mustafa türkcan, emniyetmüdürü ali karabağ ile kurul üyesi kamu kurumlarının il müdürü ve temsilcilerikatıldı.

 haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray
Sıradaki Haber CHP Aksaray, İl Danışma Kurulu Toplantısında Bir Araya Geldi