Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD Liderliğinde Aksaray’da Deprem Alarmı: Okullarda Büyük Tatbikat!

Afet ve Acil Durum

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Aksaray İl Müdürlüğü 1-7 Mart Deprem Haftası etkinliği kapsamında, Aksaray genelinde okullarda eş zamanlı deprem anı ve tahliye tatbikatı yaptı.

AFAD İl Müdürlüğü tarafından şehir içerisinde gerçekleştirdiği eğitimlerin yanı sıra deprem haftasına dikkat çekmek için okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı yaptı.

Gerçeğini artmayan deprem tatbikatında 5.1 şiddetinde deprem senaryosu üzerine il genelinde tüm okul ve kurumlarda saat 11.15’te öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı Deprem anı ve tahliye tatbikatı kapsamında öğrenciler ve öğretmenler “çök-kapan-tutun” taktiğiyle planlı bir şekilde okullardan tahliye edilerek acil toplanmaya alına ulaştırıldı.

Kılıçarslan İlkokulunda yapılan tatbikata İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kadir Çelik ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Günaydın katıldı. Burada görev alan AFAD Arama Kurtarma personeli, UMKE, 112, İtfaiye, MEB AKUB ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri ile birlikte tatbikata eşlik etti.

1-7 Mart Deprem Haftası etkinliği kapsamında okullarda yapılan deprem anı ve tatbikatı gerçeğini artmayacak şekilde yapılarak deprem konusunda öğrenciler ve öğretmeler bilgilendirildi. AFAD tarafından yapılan planlı tatbikatla birlikte olası deprem durumunda okullarda öğrencilerin toplanma alanlarına gelme süreci değerlendirildi.

Haber: Fatma Altınok