Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD KAYA TEHDİDİNE ÖNLEM ALIYOR

afet ve acil durum

afet ve acil durum müdürlüğü, yenipınar köyü’nünbatısında yer alan ormanlık alanın eteklerinde bulunan ve yerleşim biriminiciddi bir şekilde tehdit eden kaya bloklarının muhtemel düşme riskine karşıönlem projesi 2017 yılında hazırladı.projeyi 2018 yılı yatırım programına sunarakve afad başkanlığınca proje uygun bulundu ve 2018 yılı yatırım programına alındı.

proje tamamlandığında muhtemel kaya düşmesi olayından olumsuz  etkilenebilecek 18 adet konut ve bu konutlara  ait müştemilatlar ile birlikte 18 hanedeyaşamını sürdüren  vatandaşlarıntaşınmadan can ve mal güvenlikleri sağlanmış olacak.

yenipınar köyü’nde gerçekleştirilecek olan  projede kapsamında toplam çalışma alanı 20000m²’ olup 2018 yılı temmuz ayı içerisinde yapım işi tamamlanacak.  proje kapsamında  5 ayrı noktada bölgesel kaya bloklarının çelikağlar ve ankrajlar ile yerinde sabitlenmesi ve şev koruması, yine 4 farklıbölgede farklı uzunluklara sahip 3m. yüksekliğinde 500 kjoul kapasiteli enerjikırıcı bariyer uygulaması yapılacak. ayrıca alan içerisinde bulunan bazı kayabloklarının kırımı ve temizlenme (yerinden kaldırılma) işlemi yapılacak.

afet ve acil durum müdürlüğünce  tespiti yapılan bu tür kaya düşme tehlikesiolan ve yerleşim yerlerini tehdit eden alanlara yönelik proje geliştirmeçalışmaları devam edecek.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu;
Sıradaki Haber Satılamayan Kurbanlıkları ESK Satın Alacak;İşte detaylar!