Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD, İHH Arama Kurtarma ekibine eğitim vermeye başladı

Afet ve Acil Durum

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD) Aksaray İl Müdürlüğü tarafından il genelindeki afet farkındalık çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda kurumlar arası koordineli faaliyet gösterilmesi amacıyla paydaş kurumlara eğitimler düzenleyen AFAD İl Müdürlüğü, İHH Arama Kurtarma ekibine eğitim vermeye başladı.

AFAD tarafında şehir içerisinde devam eden eğitim faaliyetleri kapsamında başlatılan kurumlar arası depremde arama ve kurtarma eğitim çerçevesinde İHH Arama Kurtarma ekiplerine eğitim verilemeye başlandı. Bu kapsamda İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen eğitimlerde İHH ekiplerine olası depremde alınması gereken tedbirler üzerine bilgiler verildi.

AFAD ve kurumlar arası işbirliğini sağlanması amacıyla başlatılan eğitimler çerçevesinde ekipler, İHH ekiplerine depremde arma ve kurtarma eğitimi vererek olası deprem anında koordineli hareket edilerek olası can ve mal kayıplarını en aza indirilmesi hedefleniyor.

Toplumsal bilinci oluşturma amacıyla eğitimler düzenleyen AFAD ekipleri olası deprem felaketinde koordineli ve bilinçli hareket edilmesi amacıyla İHH arama kurtarma ekiplerine eğitim vermeye başladı.

Fatma Altınok