Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD Gönüllülerine yönelik eğitim verildi

Afet ve Acil Durum

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen Gönüllülük Eğitimleri kapsamında, uzaktan eğitimlerini başarıyla tamamlayan temel AFAD gönüllülerine yönelik önemli bir adım daha atıldı.

AFAD Eğitim uzmanları tarafından teorik ve uygulamalı eğitim, AFAD Gönüllülerine verildi. Yapılan eğitimlerde gönüllülerin afet ve acil durumlar karşısında daha faydalı ve pratik hareket etmelerini, teorik bilgilerin yanı sıra, saha eğitimleri sayesinde pratik deneyim kazanma fırsatı bulmalarına olanak tanındı. Saha eğitmenleri, gönüllülerin saha deneyimlerini arttırmak için ilk yardım uygulamaları, tahliye ve kurtarma operasyonları eğitimleri de vererek tecrübe kazandırdı.

AFAD tarafından düzenlenen eğitimler, gönüllülük ruhuyla hareket eden bireylerin afetlerdeki olumsuz etkileri en aza indirme ve toplumun güvenliğine katkı sağlama çabalarını desteklemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda verilen Destek AFAD Gönüllüsü saha eğitimleri, gönüllülerin yetkinliklerini artırmak ve afetlerde daha etkin bir rol üstlenmelerine yardımcı oluyor.

Avni Kuru