Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AFAD gönüllüleri sertifikalı ilkyardım eğitimlerini tamamladı

Afet ve Acil Durum

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı  (AFAD) Aksaray İl Müdürlüğü, eğitimlerine devam ederek bu kapsamda Destek AFAD gönüllülerine sertifikalı ilkyardım eğitimi verdi. Genç gönüllüler sertifikalı ilkyardım eğitimini başarı ile tamamladı.

AFAD tarafında afet bilinci oluşturmak adına verilen eğitimler devam ederken, bu kapsamda AFAD gönüllü gençlerine eğitimde vererek toplumsal bilinci aşılıyor. Olası müdahalelere erken yardım etmek adına ilkyardım eğitimi veren AFAD ekipleri, sağlık alnında bililer vererek ilkyardım sırasında yapılması gereken doğru davranışlar hakkında bilgiler aktardı. Olası acil durumlarda hızlı ve pratik bir şekilde müdahalede bulunmalarını amaçlıyor.

AFAD ekipleri gönüllü AFAD ekibi ilkyardım dersi vermesiyle birlikte genç gönüller eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamladı.

Olası acil durumlarda yaşanabilecek can kabını en aza indirmek adına ilkyardımın ne kadar önemli olduğu bilincini vermek adına sağlık ekipler gelen kadar ilkyardımda müdahalede bulunmamın yaralı veya zor durumdaki kişinin hayatını kurtarma olasını yükseltmesi amacıyla gönüllü AFAD ekibine eğitim verildi.

Haber: Fatma Altınok