Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adnan Menderes Üniversitesinde Konferans Verdi

profesöryılmaz aydın adnan menderes

profesöryılmaz aydın adnan menderes Üniversitesinde konferans verdi

aydın adnan menderes Üniversitesinde modern sekülerizm vedeğer algısı konferansı profesör yılmaz aydın adnan menderes Üniversitesinde gençlerlebuluştu.

aksaray Üniversitesi eğitim fakültesi öğretim üyesi prof. dr.süleyman yılmaz, aydın adnan menderes Üniversitesi rektörü prof. dr. cavitbircan’ın davetlisi olarak aİsyem konferans salonunda gençlere konferans verdi.konferans öncesi aydın adnan menderes Üniversitesi rektörlüğünü ziyaret edenyılmaz, rektör prof. dr. cavit bircan ve rektör yardımcısı prof. dr. halilkırnak’a editörlüğünü yaptığı “yerelden evrensele eğitim sistemi” isimlikitabını takdim etti. rektörlük makamında yapılan görüşmeler, eğitim veyükseköğretim üzerine verimli sohbetlerin sonrası rektör prof. dr. cavit bircantarafından ziyaret anısına profesör yılmaz’a üniversitenin kendi üretimihediyeler takdim edildi.

aydın adnan menderes Üniversitesi rektörlüğü ve akademik düşünce, eğitim medeniyet topluluğu, adem işbirliğiile gerçekleşen “modern sekülerizm ve değer algısı” isimlikonferansta profesör yılmaz şunlara değindi, “teknolojinin hızla hayatımızıkuşattığı bir dönemde, değer-erdem kavramları üzerinde karmaşa yaşamaktadır.teknoloji hayatımızı kolaylaştırırken, diğer yandan ihtiyaçlar hiyerarşisindesıralamalar değişmekte ve önümüzdeki dönemin yeni kuşağını, dolayısıyla bizleribüyük sürprizler beklemektedir. İnsan kabiliyetlerinin rafine olması ve yeniboyutlar kazanması bağlamında eğitim, bireysel ve toplumsal faydayı esasalırken, öte yandan akademik başarıyla, insani ve ahlaki başarının takaskültürüne dönüştüğü ironi ortaya çıkmaktadır. türk eğitim felsefesinin temelamaçları bellidir; İyi insan, iyi yurttaş, iyi üretici ve iyi tüketiciyetiştirmek şeklinde özetlenebilir. bu süreçte okullar resmi işletim döngüsüile birer araçtır. günümüzde bilginin hamalı olması, muhakemeden uzak birneslin işaretçisidir. entelektüel gerçeklik ürerinden bilgi sahibi olmakla, bilgelikarasında tercih yapmamızın zamanı geldi ve geçiyor. Çocuklarımız ikbal adına enbüyük beşeri sermayemizdir. formasyon sürecinde yapılan hatalar hayatisonuçları doğurabilir. unutmamalıdır ki, hayatın provası yoktur! başarılı birnesle, nemelazımcılık duygusunu nasıl aşacağı, ekip ruhu, toplumuna veedineceği mesleğe aidiyet duygusu aşılanmalıdır. değişen dünyada beşer;sırasıyla tarım, sanayi, bilgi ve teknoloji aşamalarını ileri bir seviyeyegetirmiştir. bu nedenle kazanımlar sanatın incelmesinde, rekabet edebilirmarkalaşmada yatmaktadır. nano-teknolojinin yaşandığı günümüzde nerede durmamızgerektiği iyi belirlemeliyiz. beyin sermayemizi kanalize etmeliyiz. edinilenbağımlılıklarımızla birlikte aile bağımlısı, sanal dünyanın kıvamında etrafındaolup bitenlere bigâne kalan yeni bir kuşağın gerçekliğiyle karşı karşıyayız. bukuşağı iyi kanalize edebilirsek, yarınlar bizimdir. yeni gençliğinyetiştirilmesinde bu sarmal ilişkilerin yanısıra gençliğimizin dünyasında değeralgısını kodlamamak durumundayız. gençlik bir taraftan hayatı idame etmek içinakademik donanıma ve becerilere sahip olurken, diğer yandan kültüreldeğerlerimizin örüntüsüyle geliştirdiğimiz bizi biz yapan değerlerimizin günceltutulması gerekmektedir. değer, erdem, ahlak, etik, hukuk nedir gibi kavramlarbenliklere yerleşmelidir. dolayısıyla bu coğrafya hak ettiği saygınlığı yenidenyakalasın, böylece; bilim, sanat, edebiyat, felsefe, belagat, estetik derinlikgibi entelektüel kimliğine ulaşabilsin.”

profesör yılmaz, konferansını kitabında işleği “sevgi, saygı,doğruluk, dürüstlük, tarafsızlık, adalet, hak gözetme, sorumluluk,yardımseverlik, alçak gönüllülük, misafirperverlik, vatanseverlik, hoşgörü,empati, vefa”değer başlıklarına örnekler vererek tamamladı. konferanssonrasında profesör yılmaz’a rektör yardımcısı prof. dr. halil kırnaktarafından teşekkür belgesi takdim edildi. profesör yılmaz konferansta yılda enfazla kitap okuyan üniversite öğrencisine Şahsiyet ve değerler eğitimi isimlikitabını imzalayarak hediye etti.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da şehrin ticaretini temsil eden
Sıradaki Haber Esnafın Sorunlarına Çözüm Arayışı: Aksaray Ticaret Heyeti Sahada!