Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ADLİ YIL AÇILDI

dün saat 10.00’da 15

dün saat 10.00’da 15 temmuz milli İrade meydanı atatürkanıtı önünde aksaray cumhuriyet başsavcılığı ve aksaray barosu adli yıl açılışçelenk töreni düzenledi.

adli yıl açılış törenine aksaray milletvekili ayhan erel,aksaray cumhuriyet başsavcı vekili aylin kızıldere yalçınkaya, adli yargıadalet komisyonu başkanı seyfullah sarıgül, 1. ağır ceza mahkemesi başkanıİlker akkaş, aksaray baro başkanı beytullah coşkun, aksaray İl emniyet müdürüali karabağ, hakimler, savcılar ve avukatlar katıldı.

atatürk anıtına, aksaray cumhuriyet başsavcılığı adınaaksaray cumhuriyet başsavcı vekili aylin kızıldere yalçınkaya ve aksaray barosuadına aksaray baro başkanı av. beytullah coşkun çelenk koydu.

adli yıl açılış töreninde konuşan aksaray baro başkanıav. beytullah coşkun; “aksaray adliyesine yeni atanan sayın cumhuriyetbaşsavcısı İbrahim cansever’e, aksaray İdare mahkemesi başkanı Şenolkaradeniz’e ve isimlerini sayamadım değerli hakim ve cumhuriyetbaşsavcılarımıza, değerli meslektaşlarımıza, adli personele yeni görevlerindebaşarılar diliyor yeni adli yılın tüm yargı mensupları ile milletimize hayırlıolmasını diliyorum.

sözlerime savunma olmadan yargılamanın olmayacağını,adalet için avukatın zorunluluğunun unutulmaması gerektiğini söyleyerekbaşlamak istiyorum.

kişinin doğru ve güvenliği yargılanma hakkı, anayasalarve yasalarla güvence altına alınan ve uluslar arası bazı hukuk metinlerinde deözenle yer alan temel haklardandır.

avukatlık mesleği 1136 sayılı yasa ile bir kamu hizmetiolarak düzenlenmiş ve avukatlar da kamu görevlisi olarak kabul edilmişlerdir.meslektaşlarımız bugün çok zor şartlar altında kutsallığına inandığımız savunmamesleğini ifa etme gayreti içerisindedirler.

hukukun üstünlüğünü ve tüm bunların egemen olduğu laikhukuk devletini savunmakta ayrıca büyük önder atatürk ve arkadaşlarının kurupbizlere emanet ettiği cumhuriyet ve onun kazanımlarının korunmasında büyükduyarlılık göstermektedir.

vatandaş kendi adına yargılama yapan hakimden, haksızlığauğradığı an korkusuzca ve çekinmeden onu adaletine sığınmak yanında “doğru vegüvenli” yargılanma yapmasını beklemekte ve istemektedir.

 türkiye barolarbirliği ve barolarımızın “zorunlu müdafi” ve “mağdur haklarının korunması” konularındahiçbir çekinceleri bulunmamaktadır. aslında bunların daha geniş biçimdeuygulanmasını istemektedirler.

 bu duygu vedüşünceler ile 2018-2019 adli yılımızda tüm hukukçulara sağlık, esenlikler vebaşarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy,
Sıradaki Haber AK Parti Milletvekili Pazartesi Semt Pazarını Ziyaret Etti!