Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ABD Başkanı Patlamayı karşı taraf gerçekleştirdi!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, İsrail’i ziyaret ederek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla görüşme yaptı.

17 Ekim tarihinde İsrail’in akşam saatlerinde Gazze el-Ehli Baptist hastanesine yapılan bombalı saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden İsrail’e giderek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla görüşme yaptı.

ABD Başkanı Biden “Bugün burada bulunmamın basit bir nedeni var; İsrail halkı ve dünyadaki herkesin ABD’nin nerede durduğunu bilmesi. Dışişleri Bakanı (Antony) Blinken da burada. Buraya birkaç kez geldi. Ama ben şahsen gelmek istedim” dedi.

Amerikalı vatandaşların İsrail ile yas tutuğunu ifade eden ABD Başkanı Biden, ‘terörist grup’ olarak nitelendirdiği Hamas’ ın 31’i ABD vatandaşı olmak üzere 1300’den fazla kişiyi katlettiğinin belirtildiğini dile getirdi. Amerika Başkanı Biden,  Hamas’da aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin aldığını, o çocukların neler hissettiğini hayal bile edemediğini vurguladı.

ABD Başkanı Biden, Gazze’de yaşanan hastanedeki patlama yönelik duyduğu üzüntüyü dile getirerek “Görünen kadarıyla hastaneye yapılan saldırıyı diğer taraf düzenledi, siz (İsrail) değil. Ancak çok sayıda kişi emin değil” dedi.

ABD Başkanı Biden, İsrail devletinin neler yapacağını görmeyi beklediklerini ifade ederek, “Herkes sizin ne yapacağınızı görmeyi bekliyor. Tekrar burada olmaktan çok mutlu ve gururluyum” dedi.

Haber: Fatma Altınok