Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

95 KADIN ÇİFTÇİ SERTİFİKALARINI ALDI

kadın istihdamına yönelik aksaray

kadın istihdamına yönelik aksaray valiliğininhimayelerinde İl milli eğitim müdürlüğü, tarım ve orman İl müdürlüğü, İŞkur İlmüdürlüğü ve aksaray ziraat odasının ortaklaşa yaptığı “kadın Çiftçi eğitimiprogramı” kapsamında 95 kadın çifti sertifikalarını aldı.

sertifika programına aksaray valisi ali mantı, aksarayvali yardımcıları mustafa tÜrkcan, gürkan karaman, Şahin bayhan, aksaray İŞkurİl müdürü mahmut akkuş, aksaray tarım ve orman müdürü bülent saklav, aksarayticaret borsası başkanı hamit Özkök, aksaray ziraat odası başkanı emin koçak,aksaray koyun keçi yetiştiriciler birliği başkanı mahmut aktürk, muhtarlar veçok sayıda kadın çiftçi katıldı.

sertifika programında konuşma yapan aksaray ziraat odası başkanı emin koçak; “bizler sivil toplumörgütü başkanı olarak ziraat odasının ilk amacı üretici ve çiftçimize eğitimvermek 8 yıldır oda başkanlığı yapıyorum. aksaray’ı eğitim üssüne çevirdik. tabiki burada sayın valimizinhimayelerinde sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlarla beraber elimizdengeldiği kadar aksaray’da tarımı şaha kaldırmaya çalışıyoruz. tabiki teoriktehepiniz bilinçlisiniz. sahada bilinçlisiniz ama pratikte de ziraatmühendislerimiz elinden geldiği kadar, bildiklerini sizlere aktardı. İnanaraküretmeye devam edeceğiz. aksaray ve ülke tarımına faydalı olacağız. İnsanlarıda doyurmaya devam edeceğiz” dedi.

aksaray tarım veorman müdürü bülent saklav; “bakanlığımız tarımsal nüfus gençleşiyorkapsamında tarımda sürdürebilirliği kapsamında çiftçilerimizin eğitilmesi,köyden kente göçü engellemek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla 2016 yılındanbu yana milli eğitim bakanlığı ile işbirliği protokolünü imzalayarak bukursların açılmasını sağlamıştır.  İlimizdede bu proje kapsamında milli eğitim müdürlüğü, İŞkur İl müdürlüğü, aksarayziraat odası başkanlığı, ticaret odası başkanlığı, ticaret borsa başkanlığı,damızlık sığır yetiştiriciler birliği, süt ve arıcılar birliği ile protokolimzalayarak tarım ve hayvancılık kurslarını hayata geçirildi. son 3 yılabaktığımızda 2016’da 35 adet tarım ve hayvancılık kursu açılmış 919kursiyerimize belge verildi. 2017 37 adet tarım ve hayvancılık kursu açılmış,986 kursiyerimize belge verilmiştir. 2018 yılında ise 40 adet tarım vehayvancılık kursu açılmış, 1105 çiftçimize belge verilmiş olup toplamda 3010çiftçimize eğitim verilerek belgeleri takdim edilmiştir” dedi.

aksaray İŞkur İlmüdürü mahmut akkuş; “ bugün bu salondaki kursiyerlerimizin sertifikadağıtım töreni gerçekleşsek bu törene en büyük öncü sayın valimizinhimayeleridir. gerek il istihdam kurulunda almış olduğumuz kararlardoğrultusunda, gerekse sayın cumhurbaşkanımızın yürütmüş olduğu milli istihdamseferberliği programında sayın valimizin öncülüğünde sadece il ve ilçemerkezlerimiz değil, köylerimizde olduğumuz açısından oldukça manidar.cumhurbaşkanımızın kadınların istihdamı yönünde çok büyük çalışmaları varilimiz bu yönden çok şanslıdır. geçtiğimiz yıla göre %73’lük bir artış varkadın istihdamında, diğer illere göre türkiye’de kadın istihdamında 4.sıradayız. tüm bu başarılı çalışmalar, hiç şüphesiz ki sayın valimizinöncülüğünde kurumlarımızın iş birlikteliğinin bir neticesidir” dedi.

aksaray valisi alimantı; “Ülkemizde kadın istihdamın çoğalması gerek cumhurbaşkanımızıngerekse ülkemizin politikaları gereği kadın elinin değdiği yerde bereketvardır. temizlik vardır. nezaket vardır. İnşallah aksaray’da da kadınlarımız işhayatına girdikçe bizlerde mutlu olacağız. tekrar bu sertifikanın sizlerinbaşarısında, sizlerin motive olmasında hayırlı olmasını diliyorum.aksaray’ımıza hayırlı olsun. bu programı düzenleyen tüm arkadaşlarıma teşekkürediyorum” dedi.

konuşmaların ardından 95 kadın çiftçi kursiyersertifikalarını aksaray valisi alı mantı ve beraberindeki heyet tarafındanaldılar.

haber vedat tunç

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray Belediyesi tarafından şehir içerisinde
Sıradaki Haber Aksaray Belediyesi, durak üretmeye devam ediyor