Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da yatırım için tarihi imza atıldı!

Aksaray Sultanhanı İlçesinde yapılan

Aksaray Sultanhanı İlçesinde yapılan genişleme çalışmaları kapsamında Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesinde ilk yer tahsis etme töreni düzenlendi. Sultanhanı Kervansarayının ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun katılımıyla yapıldı.

   

Sultanhanı Kervansarayının ev sahipliğinde gerçekleşen törende açılış konuşmasını yapan Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, suların tükendiğine dikkat çekti.
“Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesinin İkinci Örneği”
Sultanhanı ilçesinin hızla büyüdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Solak; “Sularımız tükeniyor. Sularımız tükenince göç başlar ama böyle bizim gibi ilçelerde böyle sanayi yatırımları yapılırsa ilçemiz çok hızlı büyüyecek ve gelişecektir. Öyle zannediyorum ki şuanda da diğer İstanbul’da bulunan İzmir’de bulunan hemşehrilerimiz de Sultanhanı’na yavaş yavaş dönüş yapıyor. Şuan ilçemizin 12.000’e varan nüfusumuz var ilk on yol içerisinde Sultanhanı ürünleri açacağını umuyoruz ve hepinize de bu cesaretti göstermeniz için bizlere başvuruda bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Sultanhanı Belediye Başkanı Solak sözlerinin devamında ise; “Ayrıca bir diğer teşekkür de Sayın Cumhurbaşkanı’mıza gerçekten bu ilçelerde teşvikler mesela bizim bu Sultanhanı organize Sanayi 6.Örneği Bize OSB ‘nın kurulmasında çok büyük destek verdi. Bir dönem başkanımız Sayın Mustafa Varan’ a da gerçekten minnettarız. Sayın Hüseyin Altınsoy’a İl Başkanımız Hamza Aktürk’e katkılarından gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Önceki Valimiz Hamza Aydoğdu’ya da çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz yine buraya kadar geldi iş insanlarımız zaten burada imza törenine katıldığı için gerçekten minnettarım. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Ülkemiz için, Türkiye için Aksaray’ımız için İnşallah hayırlı olur. Teşekkür ediyorum Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.
“Aksaray İç Anadolu’nun Parlayan Bir Yıldızı”
Aksaray’ın İç Anadolu’nun parlayan yıldızı olduğunu dile getiren Vali Kumbuzoğlu; “Sultanhanı çok önemli bir nimet biliyorsunuz. Aksaray İç Anadolu’nun parlayan bir yıldızı. 600 dönüm bir arazide ve çok kıymetli iş adamlarımızla birlikte değişik sektörlerde, değişik alanlarda fabrikaların temellerini atacağız sonra da açılışlarını yapacağız ve tüten bacanın eteğinde göreceğiz tebessüm eden yüzleri hep birlikte göreceğiz inşallah” dedi.
“Sultanhanı Tarihi Bir Özellik Taşıyor Ve Çok Önemli Bir Ticaret Alanı”
Sultanhanı’nın tarihi bir özellik taşıyan önemli ticaret alanı olduğunun altını çizen Vali Kumbuzoğlu; “Aksaraylı iş adamlarımız ülkeye mal olmuş ve bu markayı Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesinde kendi topraklarında, kendi memleketlerinde Sultanhanı ’nın kökleri salarak tabana kadar sürdürdükleri için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. Tabi Sultanhanı tarihi bir özellik taşıyor ve çok önemli bir ticaret alanı. Özellikle Fahri kardeşim vesilesiyle çok büyük bir anlamı var. Nasıl Ticarette Kervansaraylar gözcülük yaptıysa burası da aynı şekilde sanayi, ticaretin merkezi olsun değerli yatırımcılar” şeklinde konuşu.

“Sultanhanı Göç Alan Bir Merkez Haline Gelecek”
Sultanhanı’nın göç alan bir merkez haline geleceğini ifade eden Vali Kumbuzoğlu; “Dünyanın en büyük Kervansarayı’nın burada olması yanında Fabrikanın ana merkezi burası. Evet nüfus 12 bin civarında Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçmesiyle birlikte 3 bin 100 istihdam sağlanacak. Sultanhanı göç alan bir merkez haline gelecek. Sloganımız şöyle olsun Aksaray üretiyor, Türkiye kazanıyor. Ben bir kez daha çok değerli iş adamlarımıza böyle bir iş girişiminde bulundukları için teşekkür ederim” şeklinde ifadesine yer verdi.
Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım tutarı yaklaşık 1 milyar 800 TL olan çeşitli sanayi alanlarında 295.000 metrekarelik sanayi parseli düzenlenen törenle 27 yatırımcıya tahsis edildi. Törene Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Sultanhanı Kaymakamı Serkan Ala, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ve iş dünyasının önemli isimleri katılım gösterdi.
Arsa tahsisi töreni etkinliğinde Aksaraylı iş insanlarıyla Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen alanlar için imzalar atılmasının ardından konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Tören hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle birlikte sonlandı.

Haber: Fatma Altınok