Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

81 ildeki tapu sahiplerine son uyarı! Sadece 13 gününüz kaldı

Tapu sahiplerinin son şansları kaldı. Son 13 günde bu işlemi yapmayanlar büyük kayıp yaşayacak. İşte detaylar…

Tapu sahiplerinin son şansları

Hissedarlar veya mirasçılar için belirlenen 14 günlük süre, tapu siciline kayıtlı taşınmazın sahibinin ölümü halinde, taşınmazın henüz hakları Miras verilmemiş araziye dönüştürülebilmesini öngörmektedir. Detaylar haberimizde…
TÜM TAPU SAHİPLERİNİ İLGİLENDİRİYOR: 13 GÜN İÇİNDE YAPMAYAN YANDI!
Aileden miras kalan malların mülkiyetinin devredilmesi ve mülkiyet durumunun düzenlenmesi, gayrimenkul sektöründe önemli değişikliklere yol açmıştır.
Değişen ekonomik koşullar ve yüksek yaşam maliyetleri varlıklara erişimi imkânsız hale getiriyor. Artan emlak fiyatları insanları endişelendirirken, mülk sahibi olan ve bunlara dikkat etmesi gereken kişiler için başka sorunlar ortaya çıkıyor.
Hissedarlar veya mirasçılar bu işlemi tapudan yapabilirler. Hissedarlar veya mirasçılar, tapu kütüğüne kayıtlı taşınmazın sahibinin 15 gün içinde ölmesi halinde mirasın tahsissiz arazi haline geleceğini şart koşarlar. Bu bağlamda mirasçıların belge eksikliği yaşamaması için dikkat etmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Aileden miras kalan mülklerin mülkiyetinin devri ve mülkiyet durumunun düzenlenmesi, gayrimenkul sektöründe önemli değişikliklere yol açmıştır. Sahiplerin belge taleplerine en kısa sürede yanıt vermesi ve gerekli tüm prosedürleri tamamlaması gerekmektedir.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı yeni yönetmeliğe göre çiftçilerin kutsal faaliyetlerini kayıt altına almak amacıyla oluşturulan Çiftçi Kayıt Sistemi’nin kullanımıyla ilgili bazı detaylar netleşti.
Bu yönetmelikle getirilen yenilikler arasında çiftçilerin KSY kaydı, denetimlerin uygulanması ve sistem güncellemeleri gibi konular yer alıyor. Kanundaki en önemli hükümlerden biri, sözleşmenin konusunun hangi mülk olacağı ile ilgilidir. Bu çerçevede uydu görüntüleri veya sertifikasyon komisyonları tarafından üretim yılına ait alanlar belirlenmektedir. Ancak mirasçıların veya hissedarların ticari faaliyetler çerçevesinde üretim yılı içerisinde taşınmazı devretmeleri halinde bu devir de dikkate alınır. Söz konusu taşınmazın tescili ise yasal mülkiyete karşılık gelen alanda, yalnızca miras ve belgelere dayalı olarak yapılmaktadır. Gereksinimleri belirler.
Arazi kanunundaki değişiklikler nedeniyle, hissedarların veya mirasçıların senetle sermaye olarak koydukları ve miras olarak bıraktıkları gayrimenkuller ile içinde bulunulan üretim yılından dönem sonuna kadar geçerli olan kayıtlar şirketten çıkarılacaktır.
Haber Merkezi

Aksaray Merkeze bağlı Yalman
Sıradaki Haber Aksaray’da korkunç kaza: 13 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti!