Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

81 İlde Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı Gerçekleştirildi!

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’nde yapılan toplantıda, afet risk yönetimi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali

Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş başkanlığında düzenlenen İl Afet Risk Azaltma Planı Değerlendirme Toplantısı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın tensipleriyle gerçekleştirildi. Toplantıya AFAD Başkanı Vali Okay Memiş ve 81 ilin valisi de katıldı. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, toplantıda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin afet gerçeğine vurgu yaparak özellikle depremlerin ve diğer doğal afetlerin ülkemiz için büyük risk oluşturduğunu belirtti.

Kumbuzoğlu, Türkiye’nin deprem gerçeğini değiştiremeyeceğini, ancak afetlerle yaşamayı öğrenebileceğini ifade ederek, bu tarz toplantıların ve İl Afet Risk Azaltma Planı’nın önemini vurguladı. “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat Depremi’nin acılarının hala taze olduğunu söyleyen Vali Kumbuzoğlu, afet yönetiminin müdahale ve iyileştirme çalışmalarından ibaret olmadığını, risk yönetimine dayalı bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Vali Kumbuzoğlu, Aksaray’ın büyük deprem fayları üzerinde olmamasına rağmen, çeşitli afet risklerinin bulunduğunu kaydetti. İl Afet Risk Azaltma Planı’nda sel baskınları, obruk oluşumları, heyelan, volkanik aktiviteler ve kütle kaymaları gibi tehlikelere yönelik çalışmaların da yer aldığını ifade etti. “Asel Bebek’in acısı hala çok taze,” diyen Vali, doğal afetlere karşı bilinç ve farkındalığın artırılmasının hayat kurtarıcı olduğunu söyledi.

İl Afet Risk Azaltma Planı’nın yalnızca kamu kurumlarıyla sınırlı kalmadığını, yerel yönetimler, Aksaray Üniversitesi, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve halkın iş birliği ile hazırlandığını belirten Kumbuzoğlu, bu çalışmaların bütüncül ve koordineli bir şekilde yürütülmesinin önemine değindi. Ayrıca, afet risk yönetiminin ulusal ve uluslararası düzeyde benimsendiğine dikkat çekti.

Toplantıda, Aksaray’ın afet risklerine karşı daha dirençli bir hale gelebilmesi için yapılacak çalışmaların yol haritası çizildi. Vali Kumbuzoğlu, Aksaray olarak yaşanacak her türlü afete karşı daima hazır olduklarını belirtti. Afetler yaşanmadan önce alınacak tedbirlerle kayıpların en aza indirilebileceğini vurgulayan Vali, afet yönetiminde risk azaltma hedeflerinin belirlenmesi ve bu hedeflerin uygulanmasının önemini dile getirdi.

Toplantı sonunda AFAD Aksaray İl Müdürü Kadir Çelik ve ekibine teşekkür edilerek başarılar dilendi.

Avni Kuru