Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

8 yaşında ilki gerçekleştirdi

Timur Sarrafoğlu İlkokulu öğrencisi

Timur Sarrafoğlu İlkokulu öğrencisi Asude Erva Özkaya, 8 yaşa göre Türkiye de ilk İllüstrasyon ve çocuk hikaye açılışını okulunda gerçekleştirdi.

Sergi açılışını Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, okul müdür yardımcıları Recep Köse, Hilmi Çelik, sınıf öğretmeni ve ailesi gerçekleştirdi. Açılış esnasında Asude Erva’nın göstermiş olduğu başarılı sergisinden dolayı tebrik edildi. Başkan Vekili Perek, “Öncelikle bu güzel hikayeyi hem yazıp hem çizimini yapıp sergi haline getiren öğrencimiz Asude Erva’yı, bu alanda eğitim almasına imkan sağlayan anne babasını ve bu yeteneğini geliştirmesinde büyük rolü olan öğretmenine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sergiye Asude Erva’nın okul öğretmenleri, aile yakınları ve çok sayıda öğrenci arkadaşları katılarak destek verdi. Yoğun bir ilgi gören resim sergisinde resimlerin hepsi ilgiyle takdir edildi. Resim eğitimine Üçyıldız Bilim Bilişim Sanat Merkezi resim etkinliği atölyesinde başlayan ve devam eden Özkaya, “Geçen sene yine Üçyıldız’da aldığım eğitim ile tuval üzeri resim çalışmalarım ile sergimi açmıştım. Daha da ilerlemek kendi hikayemi çizmek istiyorum dediğimde eğitmenim İllüstrasyon Çizim ve Story Board eğitimi verdi. Önce hikayemi oluşturuyorum sonra aldığım eğitim doğrultusunda çizimini gerçekleştiriyor birleştiriyorum. Resim yapmayı çok seviyorum ve tüm arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum, öğretmenlerime, aileme ve özellikle Üçyıldız Bilim Bilişim Sanat Merkezinde bana destek veren eğitmenime çok teşekkür ederim. Benim için unutulmaz bir gün ve anı oldu. Ayrıca resimlerimin ve ilk çocuk hikayemin çok beğenilmesi de beni çok mutlu etti. “dedi.

Haber: Hakan Hidayet Deniz