Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

79 yaşında ikinci! Aksaraylı Yılmaz Almanya’da maratonu fırtına gibi geçti!

Aksaray Kılıçaslan Dağ Yürüyüş

Aksaray Kılıçaslan Dağ Yürüyüş ekibinin değerli üyesi Saim Yılmaz, 29 Eylül 2024 tarihinde Almanya’nın Ulm şehrinde düzenlenen maratonda 21.1 km’lik parkuru 2 saat 41 dakikada tamamlayarak 2. oldu.

Aksaraylı Saim Yılmaz, Ulm Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen maratonda, daha önceki yıllarda kazandığı birinciliklerle adını duyurmuş bir sporcu. 79 yaşında olmasına rağmen, bu yılki Batonlu maratonda kendisinden 20-30 yaş genç bir Alman maratoncunun ardından ikinci olarak büyük bir başarı elde etti. Yılmaz, geçen yılki rekorunu kırarak yine derece yapmayı başardı.

Osmanlı (Düğüz) köyü doğumlu olan Saim Yılmaz, profesyonel maraton, bisiklet ve kros branşlarında gösterdiği başarılarla Türkiye’nin ve Aksaray’ın gururu olmaya devam ediyor. Maratonun ardından Yılmaz, “Yaşım ne olursa olsun, spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya devam edeceğim,” diyerek genç sporculara da örnek teşkil etti.

Saim Yılmaz’ı bu tarihi başarısından dolayı Aksaray dağ yürüşü ekibinden Celalettin Kılıç tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Fatma Altınok