Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

75 KİŞİLİK GİRİŞİMCİLİK KURSU BAŞLIYOR

2019 yılının ilk haftalarında

2019 yılının ilk haftalarında girişimcilik kursları hızkesmeden devam ediyor. geçtiğimiz yıl 600 girişimci adayı başarılı eğitimprogramlarının ardından işyerlerini açarak çalışma hayatı içerisinde girişimciolarak yerlerini aldılar.

2019 yılında da girişimci sayısını artırmak için aksarayÇalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü ile ticaret ve sanayi odası işbirlikteliğinde 75 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitimi protokolüne imzaatıldı.

aksaray ticaret ve sanayi odası, kosgeb ve İŞkurişbirliğinde gerçekleştirilecek olan “girişimcilik kursları” devam ediyor. gençgirişimciler tarafından yoğun ilgi gören uygulamalı girişimcilik eğitimlerigirişimcilerden gelen talep üzerine ihtiyaç doğrultusunda 75 kişilikgirişimcilik kursu açılıyor.

müracaatlar bizzat girişimciler tarafından İŞkur’dagerçekleşiyor.

son müracaattarihi 13 ocak 2019

son müracaat tarihi 13 ocak 2019 olup müracaatedeceklerin bizzat İŞkur’a müracaatı ve e-devlet şifresi ile kosgeb üzerindenişlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu21 ve 24 ocak tarihleri arasında gerçekleşecektir.

aksaray il ve ilçelerinde uygulamalı girişimcilik eğitimialan ve kendi işyerlerini açan girişimcilerin başarılı performansları gençgirişimci adayları açısından girişimcilik kurslarının tercih sebepleri arasındayer almaktadır.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuŞ veaksaray ticaret ve sanayi odası başkanı cüneyt gÖktaŞ tarafından 75 kişilik uygulamalıgirişimcilik eğitimi kursu protokolü imzalandı. İŞkur İl müdürü mahmut akkuŞ konuşmasında“bilhassa ticaret ve sanayi odası ve kosgeb iş birlikteliği içerisindedüzenlemiş olduğumuz bu kurslarımıza dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kendiişinin patronu olmak isteyen gençlerimiz kadınlarımız ve engellivatandaşlarımıza öncelik verme arzusundayız.

2018 yılında 100engelli ve eski hükümlü kendi işinin patronu oldu.

geçtiğimiz aylarda düzenlemiş olduğumuz girişimcilikkurslarında 100 engelli ve eski hükümlü vatandaşımız iş projelerini bizlere teslimederek 2018 yılında yeni girişimciler olarak kendi işlerinin patronu oldular.değişik mesleklerden kendi işlerini kurarak 50 bin tl’ye kadar hibe desteğindenyararlandılar. bunun dışında da bu sertifikayı alan yüzlerce vatandaşımız kendiişini kurarak kendi işlerinin patronu oldular temennimiz işgücü piyasasıiçerisinde artık gençlerimizin iş arayan değil iş veren gençler olmasınısağlamaktır.

ayrıca aksaray ilimizi yeni girişimciler ile buluşturmakistiyoruz.

21-24 ocak 2019 tarihlerinde gerçekleşecek olanuygulamalı girişimcilik eğitimlerinin, 25’er kişilik gruplar halinde, günde 8saat olmak üzere toplam 4 gün süreceğini, 18 yaşını doldurmuş herkesinkatılabileceğini, eğitim giderlerinin İŞkur tarafından karşılanacağını ve kursakatılanlara (emekliler, çalışanlar vb hariç) günlük 20 tl. cep harçlığıödeneceğini, genel sağlık sigortası kapsamında primlerinin yatırılacağını”söyledi.

eğitimde girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrigeliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimci kavramı ve tecrübepaylaşımı, işletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri,mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı, kavramı ve öğeleri, iş modeli, işplanına yönelik atölye çalışmaları yer alacak.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz
Sıradaki Haber Milletvekili Aydoğdu’dan Türk siyasetine yönelik dikkat çeken açıklama