Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

63 YILDIR KALAYCILIK YAPIYOR

aksaray’da şehrin en eski

aksaray’da şehrin en eski kalaycılarından 74 yaşındakiÇapan yöndemli, ilerleyen yaşına rağmen 3 metrekarelik atölyesinde mesleğinisürdürüyor. 63 yıldır kalaycılık yapan Çapan yöndemli işini severek yaptığınıifade etti.

kılıçaslan mahallesi’nde yaşayan ve şehrin en eskikalaycı ustası olan 74 yaşındaki Çapan yöndemli, 11 yaşında çırak olarakbaşladığı kalaycılığı bugüne kadar hiç bırakmadı. genellikle köylerdengetirilen pekmez, bal kazanları ile sahan, tabak, çaydanlık, tava gibi eskiyenkapları küçük atölyesinde kalaylayarak yeni bir görünüme kavuşturan yöndemli,”tek geçim kaynağım” dediği mesleğini tüm zorluklara rağmensürdürüyor. yöndemli, ilerleyen yaşına rağmen mesleğini çok sevdiğini söyledi.kalaycılık sayesinde 7 çocuğunu yetiştirdiğini ifade eden yöndemli, şunlarıanlattı: “ben 11 yaşında başladım bu mesleğe. onun bunun yanında kapyıkardım. daha sonra atölyemi açtım. bundan 10 yıl önce de belediye dükkanlardarestorasyon yaparak aynı yerde aynı boyutta atölyeyi tekrar bana teslim etti. ogünden beridir mesleğimi sürdürürüm. bu meslek çok özel bir meslek. banasürekli köylerden kazanlar gelir. gelen kazanları önce yıkarım, sonra kumlarım,ateş üstünde kalaylayarak ilk günkü görünümüne kavuştururum. bu meslek başkasınazor gelebilir ama ben alıştım artık. İşimden oldukça memnunum.”

“bu meslek sayesinde hepsini evlendirdim”

İşe gelmediği gün çok sıkıldığını ve bu mesleği ölenekadar sürdürmeyi planladığını dile getiren yöndemli, şöyle devam etti: “nekadar zor olursa olsun bu işin ekmeğini yiyorum. bize göre zor bir şey yok. enbüyüğü 45 yaşında 7 çocuğum var. bu meslek sayesinde hepsini evlendirdim, buyaşa getirdim” dedi.

haber yaşar k.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke
Sıradaki Haber Bakanlık açıkladı; 3 milyon öğrenciye ilk yardım semineri