Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

61 YILLIK USTALIK

1957’den beri aksaray’da üç

1957’den beri aksaray’da üç nesil varlığını sürdürenayakkabı ve mest konusunda aksaray’ın köklü esnaflarından olan fidan kundura vespor giyim mağazasına konuk olduk. fidan kundura ve spor giyim mağazasınınmustafa fidan’la görüşerek ayakkabı ve mestler hakkında bilgiler aldık.

fidan “1994 yılından itibaren mağazayı kardeşim turgutfidan’la işletiyoruz. mağazamız 1957 yılından dedem turgut fidan kurmuş. oyıllarda ayakkabı ve mest üretimi de yapılıyormuş. daha sonra babam İsrafilfidan ve üçüncü kuşak olarak kardeşimle birlikte aile mesleğimizi yapıyoruz.

fidan kundura ve spor giyim mağazamızın ayakkabı çeşitliliğikonusunda geniş yelpazeye sahip. 17 numara yani yeni doğan bebek ayakkabısındanbüyük boy bay (48 numara) ve bayan (42 numara) ayakkabısına kadar herkesinaradığını bulabileceği çeşitliliği bulunduruyoruz. satışlarımız mevsimsel olarakdeğişiyor kış aylarında bot ağırlıklı satarken yaz aylarında abiye ve takımelbise ayakkabıları satıyoruz. belli bir kitlemiz var ve çok fazla bukriterlerin dışına çıkmıyoruz. İyi ürünler alıp iyi ve uygun fiyatlara satmayaözen gösteriyoruz.

biz fidan kundura olarak %40, %50 indirim yazanişletmeler gibi afaki, gerçeği yansıtmayan indirimler yapmıyoruz. böyle birindirim olamaz zaten. İşletmemizde satılan ürünlerin kalite standartlarınıbozmadan uygun indirimler yapıyoruz.

Özellikle mest satıyoruz. dedem mest imalatçısıdır. haladedem müşterileri olan yaşlı amcalar ve yaşlı teyzeler bizden mest alırlar. aksaray’damesttin her çeşidini yapan tek işletmeyiz. mest alan müşterilerimiz aksaray’dabizim sattığımız mestleri başka bir yerde bulamadıklarını söylüyorlar. bu bizimiçin ayrıca bir gurur kaynağıdır. 61 yıllık bir geleneği yaşatmanın gururunuyaşıyoruz. deri mest veya termal mesti pek çok yerde bulabilirsiniz fakat bizimsattığımız kösele mest çok zahmetli bir iştir. mestlerimiz özel yapan şey debudur. eski ustalar yapar ve çok fazla yapmazlar. Çok fazla bir karı yoktur oyüzden bizim haricimizde hiç kimse bu mestleri getirmiyor. biz bu mestleri tabicüzi de olsa bir karla satıyoruz ama aynı zamanda müşterilerimizden hayır duasıda alıyoruz.

bu mestleri yapmak için iki ay önceden sipariş veriyoruzve konya’da çalıştığımız mest ustası bu mestleri sadece bizim gibi bir kaçhatırının geçtiği eski müşteriler için yapıyor. geçmişten bu güne gelenekselbir kültürün aksaray’daki son köprüsüyüz” dedi.

haber avni k.

foto ali Şengül

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye A Milli Kadın Voleybol
Sıradaki Haber Türkiye ve Brezilya Karşı Karşıya; Haftanın son maçı öncesi bilinmesi gerekenler