Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yazıktır günahtır yapmayın!

Aksaray Belediye Başkanı Dr.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer önderliğinde yapılan Recep Tayyip Erdoğan Parkında kamelyaya çarpan bir araç kamelyaya zarar verdi Kamu malına zarar veren araç sürücüsüne tepkiler çığ gibi büyüyor.
Aksaray Belediyesinin uzun uğraşlar sonucu şehri güzelleştirmek amacıyla Aksaray halkının sosyal faaliyetlerde bulunmasına yönelik çalışmalarına karşı yapılan bu davranış Aksaray Belediyesi ve Aksaray vatandaşları tarafından tepki gösterildi. Kamelyaya çarpan aracın hem kamelyayı yıkması hem de yeşil alana zarar vermesine yönelik Aksaray Belediye Başkanı Dinçer; “Yazıktır, günahtır. Burası bir park, bir drift pisti değil. Dün gece bir araç, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’mızda, kamelyamızı çarparak yıkmış ve yeşil alanlara da zarar vermiştir. Biz bu parkı siz aileniz ile birlikte güzel vakitler geçirin, gezin dolaşın diye yaptık. Lütfen kamu malına zarar vermeyin. Lütfen.” ifadesini kullandı.
Olayla ilgili tepki gösteren Aksaray’lı vatandaşların bazılarının yorumları ise şu şekilde oldu.
“Kamu malına zarar veren ve tüm Aksaraylıların ailesi ile birlikte güzel vakit geçirdiği ve herkesin kullandığı bir kamelyaya böyle bir çirkinliği yapanlara karşı Aksaray halkından tepki yağdı. Sosyal medya hesaplarından parka zarar verilmesi ile ilgili yorumlar yapan vatandaşlar, bunu yapan kişilerin en ağır ceza ile cezalandırılmasını isteyerek, “Böyle vicdansızlık olmaz.” dedi.
“Belediye olarak kim yapmışsa güvenlik kameralarından teyit edin bulun. Hakkında kamu malına zarar vermekten dava açın sonucunu da böyle kamu mallarının bulunduğu bölgelere asın ki herkes kamu malına zarar vermenin bedelini öğrensin.”
“İnsanlık değil bu parklara motorlu araçlarla girilmesi yasak olmalı.”
“Kork Allah’tan korkmayandan. Emek verilmiş yapılmış yazıktır günahtır ya değmez böylelerine kamelya yapmak, hizmet yapmak.”
“O parka giren araç trafikten men edilmeli, sözde şoförün sürücü belgesi iptal edilip caydırıcı idari ceza uygulanmalı. Parklarımız bahçelerimiz mahalle bekçilerimiz ve emniyet görevlilerimizce göz ucuyla da olsa kontrol edilmeli, bu hissettirilmeli. Medeniyete beşiklik yapmış necip milletin evlatları da o cennet bahçesi parklara çöp, poşet, izmarit, pet şişe atmanın hayvanlara bile yakışmayacağını artık idrak etmeli. Allah bu millete yeniden temizlik kaygısı, yeniden utanma duygusu nasip etsin.”
“Demek ki park değil sirk yapmanız gerekiyor bazılarına.”
Aksaray Belediyesinin yapmış olduğu parka yönelik yorumlarda bulunan vatandaşlar aracıyla çarpıp zarar veren vatandaşa tepkilerini göstererek uyardı. Bu tip dikkatsiz davranışların bedeli bazen ağır olabiliyor.
Haber: Fatma Altınok