Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

58 yıllık sevgi ve sabır: Genç çiftlere ilham veren buluşma!

2025 Aile Yılı kapsamında düzenlenen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”, genç çiftlere evliliğin anlamını ve uzun soluklu bir birlikteliğin temel taşlarını anlatan anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek ve İl Müdürü Nurettin Ulaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen programın en özel konukları ise, şehit Yalçın Sevindi’nin anne ve babası, 58 yıllık evliliklerini sevgi ve sabırla sürdüren Nail ve Nevin Sevindi çifti oldu.

2025 Aile Yılı kapsamında

Aile kurumunun önemini vurgulamak ve genç çiftleri evliliğe daha sağlam temellerle hazırlamak amacıyla düzenlenen program, sıcak ve samimi anlara sahne oldu. Sevindi çifti, evliliğin sadece mutlu anlardan ibaret olmadığını, zorlukların da birlikte aşılması gereken birer sınav olduğunu genç çiftlere içtenlikle aktardı.

“Birbirimizi sevgiyle anladık, sabırla destekledik ve sadakatle bağlandık” diyerek uzun yıllar süren birlikteliklerinin sırrını paylaşan çift, evlilikte fedakârlık ve anlayışın en büyük güç olduğunu vurguladı.

Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, aile yapısının güçlendirilmesi ve genç çiftlerin evliliğe bilinçli adım atmalarının önemine değinerek, bu tür programların devam edeceğini belirtti. İl Müdürü Nurettin Ulaş ise, aile olmanın yalnızca iki insanın bir araya gelmesi değil, aynı zamanda bir hayatı birlikte inşa etme sanatı olduğunu söyledi.

Programa katılan genç çiftler, Sevindi çiftinin tecrübelerinden ilham aldıklarını ve evliliğe dair daha bilinçli bir bakış açısı kazandıklarını ifade etti.

Fatma Altınok