Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

528 Yıllık Sultan Iı Beyazıt Vakfı Aksaray’da Çocukları Sünnet Ettirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Konya Vakıfla Bölge Müdürlüğü tarafından 1496 yılında Amasya’da kurulan Sultan II. Beyazıt Vakfı hayır şartını yerine getirmek için Aksaray’da 13 çocuğu sünnet ettirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Sultan II. Beyazıt 528 yıl önce Amasya’da kurduğu vakıf ile Edirne, Amasya, Bursa ve İstanbul’da; Cami, Medrese, İmaret, Darüşşifa Köprüler yaptırmıştır. Sultan, kendi gelirinden kurduğu bu vakfın hayır şartlarından birini de çocukları sünnet ettirmek olarak belirlemiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluş amaçlarından biri de birçok ecdat yadigârı vakıfların hayır şartlarını yerine getirmek olduğundan, imkânı olmayan ailelerin çocukları için 81 ilde çeşitli sünnet organizasyonları düzenlemektedir.

Aksaray Ulu Cami önünde başlayan Sünnet Şöleninde; aileler ve sünnet çocukları, Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ile saat 12:00’de Aksaray Ulu Camiyi ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç Makam aracı ile Bölge Müdürlüğü araçları Aksaray cadde ve sokaklarında konvoy oluşturularak sünnet organizasyonunun yapılacağı Aksaray Özel Safa Okulları yerleşkesine harekete geçildi.

Yerleşkede devam eden organizasyonda Davetlilere yemek ikramı yapıldı. İkramdan sonra Mevlit-i Şerif okutulan organizasyonda tasavvuf musikisi dinletisi ve Sema gösterisi ile devam edildi. Palyaço gösterisi, illüzyon gösterisinden ve çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenen sünnet çocukları, program sonunda hediyelerine kavuştu. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç ve protokol tarafından çocuklara gram altın ve Bisiklet hediyeleri hediye edildi.

Programa Aksaray Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek, İşkur Müdürü Mahmut Akkuş, Sydv İl Müdürü Ali Rıza Sözeri ile İl kurum Müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldılar.

Bülten