Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da Mesleki Tanıtım Günleri Programı Gerçekleşti

Aksaray Valiliği organizasyonu gerçekleşen

Aksaray Valiliği organizasyonu gerçekleşen ‘Değerlerimizi Öğreniyoruz’ projesi kapsamında, lise son sınıf öğrencileri mesleki deneyim ve tecrübe edinmek amacıyla Aksaray’da faaliyet gösteren fabrikalara  ziyarette bulundu. Aksaray Valiliği öncülüğünde gerçekleşen program; Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Organize Sanayi Müdürlüğü iş birliğinde yürütüldü. Meslek Tanıtım Günleri programında öğrenciler bir araya geldi. Otomotiv Mühendisi Hüseyin Bulut ve İnsansız Araçların Geleceği AR-GE Müdürü Abdulbaki Tanrıkulu tarafından Yenilebilir Enerji Kaynaklarının Geleceğe Etkisi konusu anlatıldı.

Meslek Tanıtım Günleri Programında konuşma yapan İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, “Meslek tanıtım günlerini gerçekleştiriyoruz. Amacımız sadece teorik eğitimlerin yanı sıra pratik uygulamaların ve kısa süreli deneyim elde edebileceğimiz fırsatı yakalayabileceğimiz ortamları gençlerimize sunabilmektir. Bu manada farklı sektörlerde otomotiv sektöründe, gıda sektöründe, tekstil sektörüne kadar çok farklı alanlarda gençlerimize bir deneyimleme fırsatı sunmaya çalışıyoruz. Bugün de bu çalışmanın devamı niteliğindeki meslek tanıtım günlerini gerçekleştiriyoruz çünkü vereceğiniz meslek aracı alacağınız arabayı, alacağınız evin niteliğini oradaki lokasyonlu, geleceğinizi açıkçası yaşamınızın çok önemli bir kısmını belirleyecek. İŞKUR olarak hem iş grubu liderlerimiz, meslek danışmanlığımız iş ve meslek danışmanlarımız aracılığıyla okullarda bu eğitimleri düzenli periyotlarla veriyoruz. Geçtiğimiz yıl 3000’e yakın öğrencimizi bu eğitimleri verdik” şeklinde konuştu.

Programda Vali Yardımcı Şeyma Polat Balak, Belediye Başkan Yardımcısı Hıfsı Peker, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, Aile ve Sosyal Hizmetleri Müdürü İsrafil Aktürk, eğitimciler ve öğrenciler yer aldı.

Haber: Ağustos Gerçe