Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

45 yılda ilk kez Vali ile köyü dışında bir yere çıktı

Aksaray’ın Alaca Köy’ünde yaşayan

Aksaray’ın Alaca Köy’ünde yaşayan Aşır isimli bir vatandaş 45 yıldır Aksaray’da kendi köyü dışında bir yere çıkmadı. O vatandaş ilk kez köyünden çıkarak Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile Eskil’e gitti.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Eskil’de yapılacak olan Organize Sanayi Bölgesi toplantısına giderken, yolculuğuna 45 yıldır köyü dışında bir yere çıkmayan Alacalı vatandaşı da ortak etti. Vali Aydoğdu, “harabat ehlini hor görme zakir, defineye malik viraneler var. Alacalı Aşır dostumuzla Eskil yolundayız.” sözlerini kullanarak, Alacalı vatandaş ile çıktıkları yolculuktan kısa anları paylaştı.

Yolculuk sırasında Vali Aydoğdu’ya hayatını anlatan vatandaş, kendisini Hacca gönderen bir hayırseverden bahsederek “köyde büyüdük, köyde yetiştik, köyde çalıştık, köyde kaldık. Pasaportumu çıkarttı, harçlığımı verdi, ihtiyacımı gördü, ikramımı aldı, buradan Ankara’ya götürdü. Orada yolcu etti. Evime getirdi bıraktı gitti.”  İfadelerine yer verdi. Vali Aydoğdu, Alacalı vatandaşın sözlerinde yer verdiği kişiyi arayarak, “beni hiç bilmez dedi, ulaştı beni gördü, beni Hac’ca gönderdi, gelirken beni karşıladı dedi. Dedim ki biz de böyle güzel insanları hem tebrik edelim, Allah razı olsun diyelim, sayıları artsın diyelim inşallah.” dedi.

“Okuma denildi, iş var denildi. Okuyamadım. “diyen Alacalı vatandaş sözlerinin devamında, “nereye gidersen git Sayın Valim temiz ol. Kulu da sever Allah’ı da sever. Temiz insanı herkes sever.” ifadelerine yer verdi.

Haber: Ağustos Gerçe