Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

28 ŞUBATTA DİNİ DEĞERLERE SAVAŞ AÇTILAR

28 Şubat Öğrenci derneği

28 Şubat Öğrenci derneği aksaray Şube başkanı sultan uçar28 Şubat hakkında yaptığı basın açıklamasında; “dünya islam ile şereflendirensonra dönem dönem yükselme yaşamış dönem dönem çöküş ve haksızlığa uğramıştır.

yakın tarihe göz attığımızda 12 eylül 1980 darbesindensonra ülkemiz toparlanmış sağ sol demeden ideolojiler konuşulabilir hale gelmişve sorun olarak görülmüyordu. dini değerlere yönelim artmıştı. başörtü heralanda bayanın yükselmesine engel değildi. bu durum derin güçleri rahatsız ettive start verildi.

toplumu dindarlardan ve dini değerlerden soğutmak içinhiç bir ahlaki ilke tanımayan yayınlar yaptırdılar. İşçi ve işveren örgütleri,üniversite yönetimleri, gazetecilerle, sanatçılarla, akademisyenlerle kamuoyunu manipüle ettiler.

 28 Şubat 1997tarihli milli güvenlik kurulu toplantısında, gündeme getirdikleri veuygulanmasını dayattıkları şartlar hükümetin çekilmesi için verilmiş birültimatomdu.

dini değer taşıyan her şeye karşı bir savaş başlattılar.

 dini hassasiyettaşıdıklarını düşündükleri vakıflar ve derneklere operasyonlar yapılıyor, imamhatip ve ilahiyat sindirilip, düşünce ve fikir adamları itibarsızlaştırmayaçalışılıyor, haklarında davalar açılıyordu.

 hiç bir kanunadayanmamasına rağmen yorumlarla oluşturdukları suçlarla başörtülü kamuçalışanlarını memuriyetlerden ihraç ettiler, öğrencileri okullarından attılar.bu hukuksuzluğa karşı açılan davalarda kendi istedikleri gibi kararlarınverilmesini sağlamak için yargı mensuplarına brifingler verdiler. her şeyerağmen hukuktan yana karar veren hakimleri sürdüler, görevlerinden aldılar.dolayısıyla açılan davalar hukuken değil ama siyaseten reddedildi.

türkiye, üniversitelerde başörtülü öğrencilerin başlarınıaçtırmak için kurulan “ikna odaları” ile tanıştı.

başörtülü anneler, devletin bekası için askerlik yapanoğullarını ziyarete edemez oldular.

ve sürekli baskı altında olacakları kanaatini zihinlereyerleştirmek için “28 Şubat’ın 1000 yıl süreceği” sıklıkla tekrar ediliyordu.

2010 yılında yapılan anayasa referandumu ile baskı vevesayetler büyük oranda püskürtüldü. hak ve özgürlüklerden yana düzenlemeleryapılmaya başlandı. başörtülülere yönelik olarakta, görevlerinden atılan kamuçalışanlarının görevlerine dönmesinin, okullardan atılan başörtülü öğrencilerinokullara dönmesinin önü açıldı. ve okullarına kayıt yaptırdıkları tarihlerdenyaklaşık 15- 20 yıl sonra ancak mezun olabildiler.

Öğrencilikleri uzun sürdü, mezun olduktan sonraki atanmasüreçleri de uzun sürdü ve süreç halen sürüyor.

28 Şubat’ın bir darbe olduğu, darbeciler hakkında açılandavada verilen mahkumiyet kararı ile tescillenmiş oldu” dedi.

haber yaşarkaratay

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Konya-Aksaray yolunda yaşanan kaza sonucu
Sıradaki Haber Aksaray’da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ölümle burun buruna geldi