Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

25 KİŞİLİK İSTİHDAM DESTEĞİ

aksaray Çalışma ve İş

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü ile turhatekstil arasında 25 kişilik işbaşı eğitim programı kapsamında protokolimzalandı. 

aktif işgücü piyasası programlarından biri olan işbaşıeğitim programı aksaray’da işveren ve işçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. İşbaşıeğitim programlarında temel amaç mesleki deneyimi, İş tecrübesi olmayankişilere mesleki deneyim ve İş tecrübesi kazandırmaktır. ayrıca özel sektörünistihdamda ihtiyacı olan temininde güçlük çekilen meslekler başta olmak üzerenitelikli eleman ihtiyacını açığını kapatmak ve kursiyerlere o meslek dalındapratik ile birlikte uygulamalı olarak bir deneyim kazandırmak hedeflenmektedir.

İş başıeğitim teşviki İle 9 ayda 900 İstihdam

aksaray çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü tarafındandüzenlenen işbaşı eğitim programları kapsamında 9 ayda 900 kişiyi istihdamedildi. programlar sayesinde bir yandan yeni mezun ve tecrübesi olmadığındandolayı iş bulamayan gençlerimize tecrübe kazandırmakta ve öte yandanişverenlere de kendi kurum kültürlerine uygun adayların yetiştirilmesinisağlamaktadır.

günlük61,65 tl cep harçlığı ve sigorta desteği İŞkur’dan

İmalat sektöründeki meslekler de düzenlenen işbaşıeğitim programlarının süresi 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarakuygulanabilmektedir. program süresince katılımcı zaruri gideri günlük 61.65 tl,öğrenci 46,23 işsizlik maaşı alan 31 ,82 tl ve kısa vadeli sigorta prim giderleriİŞkur tarafından karşılanmaktadır.

geleceğinmesleklerinde günlük 75 tl destek

buna ilave olarak geleceğin meslekleri olarak bulutbilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi mesleklerde 18 -29 yaşaralığındaki katılımcılar için program süresi en fazla 9 ay olarakuygulanmaktadır. geleceğin mesleklerinde düzenlenen programlarda katılımcızaruri gideri günlük 75 tl olarak uygulanmaktadır.

İep İlegençler deneyim kazanıyor

2018 yılı işbaşı eğitim programından faydalananişveren ve katılımcı sayısı her geçen gün artmaktadır. bugüne kadar gerçekleşenişbaşı eğitim programları sayesinde bilhassa gençlerimizin ve öğrencilerimizinmezuniyet sonrasında karşılaştıkları deneyim eksikliğini gidermede ve işgücüpiyasasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamada İŞkur önemli katkılarsunmaktadır. böylelikle gençlerimiz bu sayede teorik bilgilerine pratikekleyerek İŞkur sayesinde Özel sektör marifetiyle edindikleri deneyimleriniözgeçmişlerinde yer vereceklerdir.İep ile bir yandan yeni mezun ve tecrübesiolmadığından dolayı iş bulamayan gençlerimize tecrübe kazandırmakta ve öteyandan işverenlere de kendi kurum kültürlerine uygun adayların yetiştirilmesinisağlanmaktadır.

Çalışankadınlara 400 tl Çocuk bakım desteği

program süresince ayrıca işbaşı eğitim programı kapsamındaçalışan kadın kursiyerlere 400 tl çocuk bakım desteği verilecektir. Çalışmahayatında karşılaştıkları sorunları çözmek amacıyla aile Çalışma ve sosyalhizmetler bakanlığı olarak işbaşı eğitim programları meslek edindirme kurslarımesleki beceri ve eğitim işbirliği geliştirme protokolü kapsamında İŞkuraracılığı ile istihdam edilen kadınların 2 ile 5 yaş arasında çocukları içinaylık 400 tl kreş desteği verilmektedir. bakım desteğinden yalnızca 2-5 yaşarasındaki çocuğu kreşe ve gündüz bakım evine devam eden kadın kursiyer ilekatılımcılar yararlanabilecektir.

basın bülteni

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Bu haberin fotoğrafı yok
Sıradaki Haber Aksaray’da Cam Teras Rüzgarı: Ihlara Vadisi’nde Manzara Keyfi!