Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

24 SAAT AÇIĞIZ

Çalışan insanların günlük hayatında

Çalışan insanların günlük hayatında simit poğaça gibihamur işi gıdalar önemli yer tutuyor. bizde yenigün gazetesi olarak  osmanlı Çıtır simitçisinin sahibi serkanyalçınkaya ile görüşerek bilgiler aldık.

yalçınkaya” pastanecilik simitçilik benim baba mesleğim.7 yaşından beni pastanecilik yapıyorum. fırıncılık pastanecilik işi meşakkatlibir iştir her işin zorluğu var ama bizim meslekte uykuyu çok aramamak lazım.İse akşam 09:30 başlıyorum sabah 06:00 kadar çalışıyorum. 24 saat burası açık.

simit, açma, poğaça peynirli kaşarlı çörekler, sarmaçeşitleri tahinli, kekler, kurabiyeler gibi ürünler yapıyoruz. ama bu ürünleriyapmak herkesin harcı değil. piyasada pek çok pastane var ama herkes işininhakkını vermiyorlar diye düşünüyorum. mesela poğaçaya 400 gram katı yağ, 500gram sıvı yağ gider. bazı yerler 100 gram katı yağ katıp geri kalanını sıvı yağile yapıyorlar. bu bence çok yanlış.

Çünkü gıda sektörü özen gereken bir iştir. tariflerimizibabalarımızdan ustalarımızdan öğrendik. tabi bu deneyimler kendimize özgütarifler ortaya çıkardı. portakallı keklerimiz diğer keklerden özeldir. bukekin pek çok yapılış şekli var ama benim yaptığım usulde kimse yapmıyormüşterilerimiz de çok beğeniyorlar. ayrıca ıslak keklerimizde ona keza çok beğenilir.malzemeleri kayseri, konya, mersin illerinde çalıştığımız güvendiğimizmalzemecilerden arıyoruz.

fiyatlarımız piyasa ya göre uygun fiyatlar ama aksaray’dasabit bir fiyat oranı yok semtine ve pastanenin gösterişli oluşuna görefiyatlar değişiyor. eskiden kırıkkale’de çalıştığım yıllarda bütün ürünlerinrayiç bedeli vardı ve bu bedeli aşanlara ceza verilirdi. bu şekilde ticarettedaha fırsat eşitliği sağlanırdı ama şimdilerde herkes kendi piyasa değerinioluşturuyor.

yine de kalite fiyatta değil yaptığınız ürünün lezzetindegizlidir. ben ürünlerimizin lezzetine güveniyorum tüm aksaraylı hemşerilerimizibekliyorum” dedi.

haber avni kuru

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da Dane Kaybı Neredeyse Sıfır
Sıradaki Haber İl Müdürü Nejdet Demir: “Tarımda Tatil Olmaz, Dane Kaybı Sıfır!”