Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2050 YILINA KADAR SU SIKINTISI YOK

aksaray belediyesi ve devlet

aksaray belediyesi ve devlet su İşleri tarafından şehrekazandırılmakta olan ve aksaray için devrim niteliği taşıyan İçme suyu projesitüm hızıyla devam ediyor. 

110 milyonluk dev yatırımla yapılacak arıtma tesisi,aksaray’da bir ilki gerçekleştirecek musluklardan damacana suyu kalitesindesuyu evlerimize getirecek.

aksaray İçme suyu arıtma tesisinin tamamlanması ile 420.000kişiye ilave içme suyu temin edecek tesisler ile aksaray İlinin 2050 yılınakadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

belediye başkanı haluk Şahin yazgı, 5 yıl önce görevegelmesiyle birlikte aksaray’ın yıllardır çözüm bekleyen içme suyu meselesihususunda önemli çalışmalara imza attı.

İlk olarak aksaray’ın yer altı su kaynakları noktalarınıbelirleyen başkan yazgı, dsİ bölge müdürleriyle birçok kez toplantı yaparakaksaray’da dsİ aracılığı ile su kuyuları açılmasına öncülük etti.

aksaray’a temiz içme suyu getirmek için proje hazırlayanbaşkan yazgı, hazırladığı projeye kalkınma bakanlığından 110 milyonluk kaynakaktarılmasını sağladı.

aksaray’a içme suyu temini noktasında projenin gerçekleşmehedefinin doğru süre zarfında ilerlediği söyleyen başkan yazgı, “arıtmatesisindeki tüm işler bitirilecek ve tesis tam anlamıyla hazır hale gelecek.kalite standartları çok yüksek olacak olan tesisten çıkan suyu aksaray halkıevindeki musluktan rahatça içebilecek” dedi.

aksaray’da içme suyu temini noktasında her alandaçalışmaların yapıldığını vurgulayan haluk Şahin yazgı, “kalite standartları çokyüksek olan tesisten çıkan kaliteli suyu aksaray halkımız evindeki musluktanrahatça içebilecek” dedi.

aksaray belediyesi su ve kanal müdürlüğü tarafından yapılanaçıklamada projenin son durumu hakkında şu görüşlere yer verildi.

projeden aşamalar şeklinde bahsetmek gerekirse ilk öncekuyular açıldı.

açılan 6 adet kuyudan elde edilecek 300 lt/sn su kaynağınıniçme suyu sistemine dahil edilmesi için gerekli olan;

20.000 m. isale hattı (Çelİk+hdpe), (%99 tamamlandı)

toplam 6.000 m3 kapasiteli 2 adet su deposu, (%99tamamlandı)

57 adet sanat yapısı (debimetre, vantuz, tahliye, kuyubinaları, vana odası vb.), (%100 tamamlandı)

Çelik boru isale hatlarının döşenmesi işi tamamlanmış olupsadece depolara ve şebekeye bağlantısını yapma işi kalmıştır.

fİltre bİnasirehabİlİtasyonu

baraj haricinde şehrimize su sağlayan tek tesis bağlıköy’debulunan filtre binasıdır. yaz aylarında baraj suyu oranı azaltılıp bu filtrelerdendaha çok su alınmaktadır.

filtre binası zemininde çökme olmasından dolayı, tesisinrehabilitasyonu için filtrelerin sökülmesi gerekmekteydi. İşi yapacak olanfirma 2 ay su kesintisi talep etti. ancak 2 ay su kesintisi vatandaşları mağduredeceğinden dolayı belediyemizce yeni  filtre binası ihalesiyapılarak inşaat yapımı tamamlanmıştır. bununla birlikte rehabilitesi gerekenterfi merkezi ve akhisar’da bulunan depoların da yenileri yapılaraktamamlanmıştır. Önceki terfi merkezi saniyede 300 litre su basabiliyorken yeniterfi merkezi saniyede 600 litre su basma kapasitesine sahiptir.

2.kisim: depo veİsale hatlari

yapım işi ihalesi 11.01.2018 de yapılmıştır. haşlak İnşaatfirması ihaleyi almıştır.

İş kapsamında;

toplam 27.000 m3 kapasiteli 3 adet su deposu

yaklaşık 20.000 m isale hatları

3 adet terfi merkezi

İsale hattı üzerindeki sanat yapıları bulunmaktadır.

son durumda;

fiziki gerçekleşme oranı yüzde 3’tür. bu işle birlikte 2019yılı içinde tokİ yeni etap oturuma açılacak olup mevcutta dahi kot ve debidesıkıntı yaşadığımız bölgede bu sorunlar oluşmadan önüne geçilecektir.

3.kisim: aritmatesİsİ (ultrafİltrasyon-ters ozmos)

İnşaat işleri tamamlanmış olup tesisin ultra filtrasyon(uf)  , ozon Ünitesi ve pompalarınsiparişleri verilmiştir montajı yapılmıştır. son durumda fiziki gerçekleşme oranı yüzde 65’tir.

baraj su alma yapisiyenİlenmesİ projesİ

baraj su alma yapısı yenilenmesi ile kılıçarslan arıtmatesisine gelen su kalitesi artırılması hedeflenmektedir. yapım işleritamamlanmıştır. bu işle birlikte;

arıtma tesislerine baraj dip çamurunun gelmesi engellendi.

barajın belli dönemlerinde su kalitesi iyi olan metrelerdensu almamıza imkan sağladı.

tat ve koku problemi ortadan kalktı.

 haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından düzenli
Sıradaki Haber TÜİK Açıkladı; Dış Ticaret Verileri Ne Oldu?