Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2024-2025 Av Sezonu Başlıyor: Avcılar Dikkat! Yeni Kurallar ve Tarihler Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 av sezonunun başlangıç tarihlerini ve yeni avlanma düzenlemelerini açıkladı. Av sezonu, Ege ve Marmara bölgelerinde 10 Ağustos’ta başlıyor, diğer bölgelerde ise Ağustos ayı boyunca devam edecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı,

Türkiye’nin dört bir yanında merakla beklenen 2024-2025 av sezonu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla resmen başlamış bulunuyor. Av sezonunun hangi tarihlerde açılacağı, avlanma izinleri ve kurallar hakkında detaylar ise Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenerek resmi gazetede yayımlandı.

Türkiye’de 2024-2025 av sezonu, 10 Ağustos 2024 tarihinde Ege Bölgesi (Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale) ve Marmara Bölgesi (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) illerinde başlayacak. Sezonun diğer bölgelerdeki açılış tarihleri ise şu şekilde:
– 24 Ağustos 2024: Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde
– 31 Ağustos 2024: Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde

Merkez Av Komisyonu tarafından belirlenen yeni avlanma usul ve esaslarına göre, avlanma hakkı elde etmek isteyen avcıların avcılık belgesi almaları ve belirtilen avlanma izin ücretini ilgili Bölge Müdürlüklerinin döner sermaye işletmelerinin hesaplarına yatırmaları gerekiyor.

Avcılar, avlanma iznini Avlak Yönetim Bilgi Sistemi (AVBIS), Aver Avlakta Mobil Uygulaması (AVA) veya 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla alabilecekler. Av sezonunda avlanma, Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller dahil) yapılabilecek. Yaban domuzu ve 1. grup kuşlar ile 3. grup kuşların avı ise ilave olarak Salı günleri de gerçekleştirilebilecek.

Avcıların, Merkez Av Komisyonu’nun 23 sayılı kararındaki diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur. Av sezonunun detaylı kuralları ve avlanma izinleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın duyurularını takip etmeye devam edebilirler.

Fatma Altınok