18 mart Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma günü’nün 106. yılı dolayısıyla aksaray Şehitliğinde düzenlenen törende vali hamza aydoğdu, belediye başkanı evren dinçer, aksaray Şehit aileleri derneği başkanı hüseyin koçak tarafından Şehitlik anıtına 18 mart Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma günü’nün 106. yılı dolayısıyla aksaray Şehitliğinde düzenlenen törende vali hamza aydoğdu, belediye başkanı evren dinçer, aksaray Şehit aileleri derneği başkanı hüseyin koçak tarafından Şehitlik anıtına çelenk sunuldu.çelenk sunuldu.
18 mart Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma günü’nün 106. yılı dolayısıyla aksaray Şehitliğinde düzenlenen törende vali hamza aydoğdu, belediye başkanı evren dinçer, aksaray Şehit aileleri derneği başkanı hüseyin koçak tarafından Şehitlik anıtına çelenk sunuldu.
saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmada; bugün, türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferi ve Şehitleri anma gününün 106. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını bir hilal uğruna feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler günü’nü idrak etmenin büyük onurunu yaşadığımız vurgulandı.
valimiz hamza aydoğdu Şehitlik defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmasında; ey Şehitoğlu şehitler, uğruna cennetteki makamlarına şahit olup canlarınızı seve seve verdiğiniz ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız. asımın nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz. o kadar yücesiniz ki ne kitaplara nede kabirlere sığmazsınız. size kucağını açmış bir peygamberi ve aziz türk milletinin hep gönlünde olacaksınız. Çanakkale’de tarihin en büyük zaferlerinden birini kazanan başta mustafa kemal atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi dünde bugünde, yarında rahmetle ve minnetle yad edeceğiz. ruhları şad mekanları cennet olsun diye konuştu.
tören kur’an-ı kerim tilaveti ile şehit mezarlarına karanfil bırakılması ve müftü yardımcısı yaşar zengin’in dua etmesinin ardından sona erdi.
aksaray Şehitliği’nde düzenlenen törene valimiz hamza aydoğdu, belediye başkanı evren dinçer, cumhuriyet başsavcısı adem aydemir, aksaray Üniversitesi rektörü yusuf Şahin, vali yardımcıları, İl genel meclisi başkanı mehmet tüzün, emniyet müdürü murat kolcu, jandarma komutanı halil murat bilgiç, ak parti İl başkanı hüseyin altınsoy, Şehit aileleri derneği başkanı hüseyin koçak, muharip gaziler derneği aksaray Şube başkanı mustafa dağ, terör ve malul gaziler, şehit aileleri ve yakınları, daire ve kurum amirleri katıldı.
haber. yaşar karatay

