Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

15 bin öğretmen, Özel gereksinimli öğrenciler için hazırlanan eğitim modüllerinden faydalandı

Millî Eğitim Bakanlığı, özel gereksinimli öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Bütünleştirici Eğitim Modülleri’nden (BÜTEM) bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğretmenin faydalandığını açıkladı. 13 modülden oluşan çevrimiçi eğitim içerikleri, öğretmenlerin kapsayıcı eğitim becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, özel

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), kaynaştırma ve bütünleştirme yoluyla eğitim verilen okullarda görev yapan öğretmenlerin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla hazırladığı Bütünleştirici Eğitim Modülleri (BÜTEM) ile eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor. MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen modüllerden bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğretmen yararlandı.

Türkiye genelinde kaynaştırma ve bütünleştirme uygulaması yapan 35 binden fazla sınıf ve branş öğretmeniyle gerçekleştirilen anketler sonucu belirlenen ihtiyaçlara göre hazırlanan bu modüller, öğretmenler için adeta bir başucu kaynağı niteliğinde.

13 Modülden Oluşuyor

Çevrim içi platformda sunulan eğitim içerikleri toplamda 13 modülden oluşuyor. Bu modüller arasında;

  • Kaynaştırma/Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamaları
  • Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP)
  • Sınıf Yönetimi,
  • Ölçme ve Değerlendirme,
  • Farklılaştırılmış Öğretim,
  • Evde ve Hastanede Eğitim gibi konular yer alıyor.

Uzman Katkısıyla Hazırlandı

Akademisyenlerin ve uzmanların katkısıyla hazırlanan BÜTEM içerikleri; videolu anlatımlar, etkileşimli eğitim materyalleri, animasyonlar ve gerçek sınıf ortamlarında çekilmiş uygulama videoları ile öğretmenlere uygulamalı destek sunuyor. Eğitimler, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden erişime açık durumda.

Yetersizlik Türlerine Dair Kapsamlı Tanıtım

Eğitim modüllerinde ayrıca; işitme, görme, zihinsel, bedensel engeller, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, otizm, özel yeteneklilik, süreğen hastalık gibi farklı yetersizlik türleri ayrıntılı olarak ele alınıyor. Her biri için öğretmenlere yönelik özel bilgilendirmeler ve yaklaşım önerileri sunuluyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, bu eğitimlerle öğretmenlerin farkındalıklarını artırmayı ve özel gereksinimli öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini daha etkin şekilde desteklemeyi amaçlıyor.

Haber Merkezi