Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Aksaray İl Başkanı yüksek enflasyona yönelik konuştu

  Cumhuriyet Halk Partisi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray İl Başkanı Bilal Özdemir, yüksek enflasyonun Türkiye’de yeni zenginler oluşturduğunu ve toplumun büyük bir kesimini olumsuz etkilediğini belirterek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdemir, yüksek enflasyon ortamında zenginlerin daha çok kazandığını ve devletin daha fazla vergi aldığını, buna karşılık çiftçi, memur, işçi, emekli ve küçük esnafın sürekli kaybettiğini vurguladı.

CHP İl Başkanı Av. Bilal Özdemir, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verileriyle oynandığını iddia ederek, gerçek enflasyon oranlarının halk tarafından hissedilen oranlardan çok farklı olduğunu söyledi. “Markete gittiğinizde çay, şeker, süt, yoğurt gibi temel gıda maddelerinin fiyatlarının sürekli arttığını görüyorsunuz. Üç yıl önce 8-9 lira olan süt şimdi 45 lira olmuş. Açıklanan enflasyona bakın, 9 kat artmış mı?” şeklinde konuşan Özdemir, insanların artık temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirtti.

Aksaray’ın domates, biber, salatalık gibi ürünler üreten bir şehir olduğunu hatırlatan Özdemir, bu şehirde yaşayan insanların bile bu ürünlere erişiminin zorlaştığını ifade etti. Fiyatların aşırı yükseldiğini söyleyen Özdemir, “Asgari ücrete zam yapmamakla, çiftçinin ürününü düşük tutmakla enflasyonu kontrol edemezsiniz. Arpa’yı 7.25 TL yerine 10 TL’ye alsanız enflasyon mu yükselecekti? Ancak çiftçiye sattığınız gübreye ve mazota yapılan zamlar çiftçiyi zor durumda bırakıyor.” dedi.

Çiftçilerin ürünlerinin tarlada ucuza satıldığını ancak pazarda çok daha yüksek fiyatlara tüketiciye sunulduğunu belirten Özdemir, bu durumu “garabet” olarak nitelendirdi. Özdemir, “Soğan tarlada 3 liraya düşmüş, ama pazara gelene kadar 20 lira oluyor. Aynı durumu kışın mandalina ile yaşadık. Bahçede mandalina 1 liraya satıldı, pazarda 20 liradan aşağı düşmedi. Bu durumda kim kazanıyor? Çiftçi kazanmıyor, son kullanıcı da zarar ediyor.” şeklinde konuştu.

Özdemir, mevcut ekonomik politikaların toplumun geniş kesimleri için sürdürülemez olduğunu belirterek, “Bu ekonomik zorluk altında insanların yaşama şansı yok. İnsanlar isyan ediyor. Soğan ekmeyeceğim diyor!” diyerek sözlerini tamamladı.

Hakan Hidayet Deniz