Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

12. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür yarışması düzenleniyor; İşte detaylar

Aksaray’da AKÇED Spor Kulübünün katkılarıyla Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması düzenleniyor.

Aksaray'da AKÇED Spor Kulübünün

Türkiye Genelinde 2013 yılından bu yana düzenlenen yarışmanın bu yıl on ikincisi düzenleniyor.  Her yıl farklı konular çerçevesinde buluşulan yarışmada “Hacı Bektâş-ı Velî” ve onun “Makalât” eseri ele alınacak.

İlkokul, ortaokul, lise ve yetişkin düzeyi ile toplam 4 kategoride yapılacak olan yarışmaya katılım sağlamak isteyenler için detaylar belli oldu.

4 kategoride yapılacak yarışmanın detayları ise;

İlkokul kategorisinde “Maske Düştü”

Ortaokul kategorisinde “Zamansızlar Mektebi – Hak Muhafızları”

Lise kategorisinde “Yolların Kanunu”

Yetişkin kategorisinde ise “İncinsen de İncitme” sorulara kaynak ve kategorilere özel hazırlanan kitaplar olarak belirlendi.

Yarışma kapsamında okuma alışkanlığı kazandırılması, bilgi birikimlerinin hayat uyarlanması amaçlanıyor.  Birçok konunun ele alındığı yarışma kapsamında zengin bakış açısı kazandırılması hedefleniyor. Online olarak yapılacak olan sınav tek aşamada gerçekleşecek.  Sınavda dereceye giren yarışmalarda merkezi ve il ödülleri takdim edilecek.

Türkiye genelinde ilk 10’a giren adaylara büyük derece ödüller verilecek olup ilk 300’e girenlere ise çeşitli ödüller verilecek.  Türkiye genelinde toplam ödül miktarı ise 5 milyon TL olarak belirlendi. Aksaray da ise durum  4 kategoride ilk 20’ye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verilecek olup Aksaray İl Ödülleri toplamı 168.000.TL olarak belirlendi.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak isteyenler www.ufkayolculuk.com ve kayıt yaptırma sayfasına www.ufkayolculuk.com/kayitol adresinden erişebilecek.

Fatma Altınok