Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla!

Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle

Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından 81 il ve 16 şehir hastanesinde eş zamanlı olarak yapılan “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temalı fotoğraf sergisinin açılışı Aksaray’da Nora City AVM’de yapıldı.

Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki sağlık hizmetlerine dair çok sayıda fotoğrafın bulunduğu serginin açılışına Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediyesi Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Alpay Arıbaş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, Vali Kumbuzoğlu, Başkan Perek ve Rektör Arıbaş’a sergiyi gezdirirken sergi, büyük beğeni topladı.
Sergide açıklamalarda bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; “Sağlık Bakanlığımızın yaptığı güzel bir çalışma. 1923’ten bu yana sağlık hizmetlerinde olan gelişmeyi aktaran tabloları resimleştirdiler. O dönemlerde verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi, döneme göre çok yüksek. Türk doktorları çok büyük hizmet veriyorlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var; “Beni Türk hekimlerine emanet edin” sözü kapsamında o dönemki doktorlara yürekten teşekkür ediyoruz. Rahmete kavuşanlara Allah’tan rahmet diliyorum, yaşayanlara uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum. Şu anda çok heyecanlandığım bir tablo var. O dönemdeki teknolojiye göre Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde ne kadar büyük bir mesafe kaydettiğini görmüş oluyoruz. Uçak ambulanslardan tutun görüntüleme merkezlerindeki teknolojiye kadar, ultra düzeyde gelişmeler gördük. Ben bütün sağlık çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Allah onları bu hizmetten beri etmesin. Bu sergi, Cumhuriyet’in 100. Yılı münasebetiyle yapılıyor. Bu kapsamda bizim etkinliklerimiz devam ediyor. Türkiye çapında kutlamalar yapılıyor. Biz de Aksaray’da bu kutlamaları Aksaray çapında yapıyoruz. Bu sergide kutlamalar kapsamında çok önemli bir renk oldu, heyecan oldu. Ben başta İl Sağlık Müdürümüz Abdullah Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum.
100. Yıl kutlamaları sebebiyle Nora City AVM’de açılışı yapılan sergi, 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında Aksaray Kültür Merkezinde sergilenecek.

Haber: Hakan Hidayet Deniz