Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

10 Kasım bir tarih değil bir liderin vizyonudur!

Aksaray İl Milli Eğitim

Aksaray İl Milli Eğitim İl Müdürü Metin Alpaslan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günün sebebiyle bir mesaj yayınladı. İl Müdürü Alpaslan; “Atatürk, sadece askeri zaferlerle değil, aynı zamanda çağdaş dünya normlarına uygun bir toplum ve devlet yapısı kurarak da tarihe adını altın harflerle yazdıran bir liderdir” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Alpaslan; “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma ve onun emanet ettiği değerlere sahip çıkma günüdür. 10 Kasım, sadece bir tarih değil, aynı zamanda bir öğretidir; bir liderin, bir vizyonerin ardında bıraktığı izleri takip etme ve gelecek nesillere taşıma sorumluluğudur” dedi.

“Atatürk, Sadece Askeri Zaferlerle Değil, Aynı Zamanda Çağdaş Dünya Normlarına Uygun Bir Toplum Ve Devlet Yapısı Kurarak Da Tarihe Adını Altın Harflerle Yazdıran Bir Liderdir”

Cumhuriyet Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmanın simgesi olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Alpaslan; “Atatürk, sadece askeri zaferlerle değil, aynı zamanda çağdaş dünya normlarına uygun bir toplum ve devlet yapısı kurarak da tarihe adını altın harflerle yazdıran bir liderdir. Onun öncülüğünde gerçekleşen Cumhuriyet Devrimi, Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma hedefine yönelik bir dönüşümü simgeler. Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma yolunda atılan adımlar, Atatürk’ün vizyonunun ışığında şekillenmiştir” şeklinde konuştu.

Sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle devam eden İl Müdürü Alpaslan; “Mustafa Kemal “En büyük savaş, cahillikle olan savaştır.” diyerek eğitimdeki önemli misyonunu vurgulamıştır. O, bilimin ve aydınlanmanın toplumu ileriye taşıyacağına olan inancıyla, eğitim sistemini çağdaş standartlara kavuşturmuş ve milletine çağdaş düşünceyle donanmış bireyler kazandırmayı hedeflemiştir. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; onun emanet ettiği Cumhuriyet’i, çağdaşlıkla buluşturmanın sorumluluğunu en iyi şekilde taşıyarak, milletimize ve ülkemize daha aydınlık yarınlara taşıma kararlılığımızı yineliyoruz” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 200. Yılını Da Aynı Coşku Ve Heyecanla Kutlayacağımızdan Şüphemiz Yoktur”

Mili Eğitim Müdürü Alpaslan sözlerinin sonunda ise; “Şanla, şerefle, gururla geçirdiğimiz 100. yılımızdan, muasır medeniyetler seviyesine eriştiğimiz nice yüz yıllara kavuşmak üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 200. yılını da aynı coşku ve heyecanla kutlayacağımızdan şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

Haber: Fatma Altınok