Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1 milyon 232 bin 365 TL tarımsal destek çiftçilerin hesaplarına aktarıldı

Aksaray Tarım ve Orman

Aksaray Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav, çiftçileri üretime kazandırıyor. Tarım Orman Bakanlığınca Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin hesaplarına yatırıldı.


Türkiye genelinde yaşanan üretimi attırmak ve verimli hale getirmek amacıyla çiftçilere destekler sağlanıyor. Mazot desteğinden gübreye, makine ekipman desteğinden, organik tarım desteğine kadar üreticilere ve üretime katkı sağlanmaya çalışıyor. Verilen destekler üreticileri masraflar açısından rahatlatırken üretime teşvik ediyor.
Kırsal kesimleri üretime kazandırmak amacıyla verilen desteklerle hem üretim artıyor hem de kırsal kesimde yaşayanlar tarımsal faaliyetlerden mahrum kalmıyor. Tarım alanında hedeflenen üretimi arttırmak ve doğal besinlere sahip olmak adına yapılan destekleme çalışmaları ile çiftçinin yüzü gülüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Desteği kapsamında üreticilere, Makine ekipman desteği olarak 706 bin 279 TL, İyi Tarım ve Organik Tarım Desteği olarak ise 526 bin 086 TL toplamda 1 milyon 232 bin 365 TL tarımsal destek verildi. Tarım İl Müdürü Saklav, tarımsal destek ödemelerini üreticilerin hesabına  aktardı. Tarım İl Müdürü Saklav “hayırlı bereketli olsun inşallah” temennisinde bulundu.
Haber: Fatma Altınok