Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zirai don çiftçiyi vurdu devlet sahada:Üreticimizin yanındayız!

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, son günlerde etkili olan zirai don nedeniyle zarar gören çiftçilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Çiftçimizin emeği yerde kalmayacak” diyen Aydoğdu, devlet kurumlarının hasar tespit çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü vurguladı.

AK Parti Aksaray Milletvekili

Aksaray genelinde etkili olan ani sıcaklık düşüşleri, tarım arazilerinde büyük çapta zarara yol açtı. Özellikle meyve ağaçları ve erken ekim yapılan tarlalarda ciddi ürün kaybı yaşandığı belirtiliyor. Durumun ciddiyetinin farkında olduklarını belirten AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, ilgili kurumlarla birlikte çiftçilere destek olunacağını duyurdu.

Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan hasar tespit çalışmaları şehrin dört bir yanında devam ediyor. Süreci yakından takip ettiklerini belirten Aydoğdu, “Başta Tarım İl Müdürümüz Nejdet Demir ve Ziraat Odamızın Başkanı Emin Koçak olmak üzere tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum. Üreticimizin yanındayız, gereken neyse yapılacak” dedi.

Aydoğdu ayrıca, zararın boyutuna göre devlet desteklerinin gündeme geleceğini belirterek, “Allah devletimize zeval vermesin. Rabbim milletimizi daha beterinden korusun. Bu zor günleri birlik içinde atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Tarım sektöründeki temsilciler, zarar gören çiftçilerin yaralarının hızlıca sarılması için atılacak adımları bekliyor. Fatma Altınok