Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YSK Aksaray’da Seçimleri İptal Etti; Siyasi Çekişme Devam Ediyor!

Aksaray Güzelyurt İlçesi ve

Aksaray Güzelyurt İlçesi ve Sağlık Beldesi Seçim İptal Kararları Kesinleşti, MHP Hukuk Mücadelesine Devam Edeceğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Aksaray İl Seçim Kurulu’nun kararlarına yapılan itirazları reddederken, MHP, Sağlık Beldesi için olağanüstü itiraz yoluna başvuracağını duyurdu.

Aksaray’da siyasi gündem, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Aksaray İl Seçim Kurulu’nun kararlarına ilişkin aldığı sonucuyla sallanıyor. YSK, yapılan itirazları reddederken, özellikle Güzelyurt İlçesi ve Sağlık Beldesi’nde verilen seçim iptal kararlarının kesinleştiği bildirildi. Ancak, MHP tarafından Sağlık Beldesi için yapılan itirazın oy çokluğuyla reddedilmesi sonrasında, parti olağanüstü bir itiraz yoluna başvuracağını açıkladı.

Sağlık Beldesi’ndeki MHP itirazı, YSK’nın daha önceki kararlarına ve kanuna aykırı olduğunu iddia eden Aksaray MHP’ nin tüm itirazlarına rağmen, reddedilmişti.

MHP, bu kararı kabul etmeyerek hukuk mücadelesine devam edeceklerini belirtti. Özellikle Sağlık Beldesi’nde seçmenlerin ve MHP Belediye Başkanı Abdullah Tosun’un yanında olduklarını dile getiren Aksaray MHP, hukuki sürecin yakından takipçisi olacaklarını ifade ettiler.

MHP’nin bu kararlı tutumu, Aksaray’da siyasi arenada dikkatleri üzerine çekerken, yaşanan sürecin nasıl bir sonuç doğuracağı merak konusu olmaya devam ediyor. Haber; Hakan Hidayet Deniz