Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YÖK Başkanı Ihlara Vadisi’nde: Tarih ve Doğa Buluştu!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, beraberindeki heyetle birlikte Aksaray’ın tarihi ve doğal güzelliklerinden Ihlara Vadisi’ni ziyaret etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr.

Ziyarette, Vali Mehmet Ali Kumbuzoglu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş da hazır bulundu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Aksaray Üniversitesinde bir dizi ziyaret ve açılış yaptıktan sonra tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Ihlara Vadisi’ni gezdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Aksaray’ın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek amacıyla Ihlara Vadisi’ni ziyaret etti. Vali Mehmet Ali Kumbuzoglu ve Belediye Başkanı Evren Dinçer’in de eşlik ettiği ziyarette, Prof. Dr. Özvar ve beraberindeki heyet, Ihlara Vadisi’nin büyüleyici manzarasını ve tarihi dokusunu yakından inceledi.

Ziyaret sırasında heyet, Ihlara Vadisi’nin ünlü yürüyüş parkurunda gezinti yaptı ve vadinin eşsiz doğal yapısını keşfetti. Ayrıca, Cam Teras’ta da kısa bir mola vererek, bölgenin panoramik manzarasını seyrettiler. Vali Kumbuzoglu ve Belediye Başkanı Dinçer, bölgenin turizm potansiyeli hakkında bilgi vererek, vadi ve çevresinin korunması ve tanıtılması için yapılan çalışmalardan bahsettiler.

YÖK Başkanı Özvar, yaptığı açıklamada, “Aksaray, tarihi ve kültürel mirası ile ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biri. Ihlara Vadisi, doğa ile tarihin buluştuğu eşsiz bir yer. Buradaki güzellikleri görmekten büyük mutluluk duydum. Bu tür doğal ve tarihi alanların korunması ve gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşıyor” dedi.

Ziyaret, Ihlara Vadisi’nin turizm potansiyelinin daha da artırılması ve korunmasına yönelik projelerin geliştirilmesi için fikir alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi. Hakan Hidayet Deniz